Hlavní obsah

Uvede se Jágr na Floridě Gólem roku? V nominaci jsou hned dvě jeho trefy

Na Floridě je teprve pár týdnů, v organizaci Panthers se teprve rozkoukává, přesto už Jaromír Jágr stihl v novém působišti zaujmout hokejové fandy a ukázat svoji velikost. Pantery sice do play off nakonec nedotáhl, Stanley Cup s nimi letos nevyhraje, prvního ocenění se ale může na americkém poloostrově brzy dočkat. Na oficiálních internetových stránkách Panterů bylo spuštěno hlasování o klubový Gól roku a v nominaci figurují hned dva zásahy české legendy.

Foto: Marc Desrosiers-usa Today Sports, Reuters

Jaromír Jágr (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu.

Článek

Třiačtyřicetiletý veterán dorazil na Floridu jen pár dnů před koncem přestupního termínu. V barvách Panterů dosud odehrál osmnáct zápasů, v nichž nasbíral čtrnáct bodů. Síť zatím rozvlnil jen pětkrát, dvě jeho branky však zaujaly natolik, že byly zařazeny do hlasování o klubový Gól sezóny 2014/2015.

Mezi pět nejkrásnějších tref v podání hokejistů Floridy se v probíhající základní části soutěže vešel Jágrův gól proti Carolině. Český křídelník nejprve neproměnil šanci poté, co si šikovně vybruslil před bránu, aby o chvíli později po přesném pasu Barkova překonal ruského gólmana Chudobina střelou po ledě. Jeho zásluhou Florida v tu chvíli zvyšovala stav na 3:0 a nakonec utkání jasně opanovala 6:1.

V nominaci pochopitelně nechybí ani Jágrův fantastický kousek proti Ottawě, za který kladenský odchovanec sklidil v zámoří velkou chválu a uznání. Jágr obelstil gólmana Craiga Andersona, když ho naznačenou střelou vylákal z klece, rychle obkroužil odkrytou bránu a pohodlně skóroval.

O přízeň fanoušků Panthers bude vedle Jágrových zásahů usilovat i efektní rybička zkušeného Dereka MacKenzieho, po níž kanadský forvard pokořil gólmana Winnipegu Michaela Hutchinsona. Fanoušci mohou dát svůj hlas také perfektně provedenému nájezdu Nicka Bjugstada v duelu s Washingtonem, či krásné akci proti Montrealu zakončené nechytatelným bekhendovým blafákem Alexandra Barkova.

Příznivci Panterů rozhodnou na oficiálním klubovém webu rovněž o nejlepším brankářském zákroku sezóny.

Reklama

Související témata: