Hlavní obsah

Hokejový útočník Vrána dohraje sezónu na farmě Washingtonu

Hokejový útočník Jakub Vrána bude po skončení sezóny ve švédském Linköpingu působit v týmu Hershey Bears v nižší AHL. Devatenáctiletého juniorského reprezentanta loni draftoval v prvním kole jako celkově třináctého hráče Washington, se kterým následně Vrána podepsal smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána v dresu Linköpingu při osmifinále LM se Spartou.

Článek

Odchovanec pražských Letňan se ale po předsezónním kempu vrátil do Linköpingu, kde odehrál celou sezónu. V 55 zápasech včetně play off nasbíral 29 kanadských bodů za 16 branek a 13 asistencí. Nyní se vedení Capitals rozhodlo, že jej povolá do zámoří.

Vrána by podle webu pennlive.com měl do USA přiletět ve středu, v sestavě týmu se však zřejmě objeví až příští týden. Bears čekají o víkendu dva zápasy v St. John's, kouč Troy Mann však nechce účastníka tří posledních světových šampionátů hráčů do 20 let stejně jako švédského útočníka Kevina Elgestala, jenž tým také nově posílí, bez tréninku s novými spoluhráči nasazovat do zápasu.

Hershey Bears čeká do konce základní části AHL ještě pět zápasů, tým má však již zajištěný postup do play off. Ve východní konferenci soutěže mu patří druhé místo.

Reklama

Související témata: