Hlavní obsah

Jágr nemá malíček stále v pořádku, bude ale hrát

NEW YORK

Hokejový útočník Jaromír Jágr má stále problém se zraněným malíčkem na levé ruce. Hvězda celku New York Rangers ale absolvovala s týmem kompletní přípravný kemp a pokud se v nejbližších osmačtyřiceti hodinách nic nestane, nebude chybět ve středu v sestavě Jezdců v zahajovacím zápase nového ročníku NHL.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

Zdravotně se ale třiatřicetiletý Jágr zatím necítí tak, jak by chtěl. "Ani jsem nečekal zázraky," řekl slavný kladenský odchovanec po posledním přípravném zápase v newyorské hale Madison Square Garden českým novinářům.

Po třech měsících s rukou v sádře kvůli zlomenému malíčku z mistrovství světa má stále problém se silou v ruce. "Zápěstí není vůbec silné, proto ani nemůžu moc jít do osobních soubojů. A když jdu, tak je hodně prohrávám, na což jsem nikdy nebyl zvyklý," postěžoval si.

Během hry se prst zlepšuje

Ze začátku zápasu, než se prst rozhýbe, s ním prý ani nemůže držet hokejku. "Ale během hry se to zlepšuje," řekl. I přes potíže s malíčkem dovedl v nedělním přípravném zápase s New Jersey svůj tým k vítězství, když čtyři minuty před koncem vstřelil branku a nerozhodný výsledek zvrátil na 3:2 ve prospěch Rangers. Za newyorské mužstvo skórovali ještě nováček Petr Průcha a Michael Nylander, kterému asistovali Jágr a Martin Ručinský.

Trénink v New Yorku je nyní podle Jágra "úplně jiný, než byl v předchozích letech". "Daleko víc trénujeme, a tím jsem dost unavený. Doufejme, že nám to do té sezony pomůže," řekl nejlépe placený hokejista současnosti před zahájením svého šestnáctého ročníku v NHL. Za newyorské Jezdce nastupoval už v sezoně 2003/ 2004, po níž v době výluky hrál za mateřské Kladno a za ruský Omsk.

Změněná pravidla, která začínají v NHL platit od této sezony, považuje v některých bodech za přehnaná. "Je to teď něco jiného, člověk si musí zvyknout," řekl Jágr. Největší problém je podle něho s hákováním. "Nemůžete vůbec dát hokejku na hráče, hned jste vyloučeni. Člověk se pak bojí hrát hokej. Myslím, že by rozhodčí měli v těch pravidlech trošičku couvnout," domnívá se Jágr.

Kvalitní hokej podmínkou návratu fanoušků

Spolu s ním letos v Rangers zakotvilo pět dalších českých hráčů - Ručinský, Martin Straka, Michal Rozsíval, Marek Malík a Průcha. Zda je to na jeden tým moc, ukáže podle Jágra až celá sezona. "Je jedno, jestli jsi Čech, nebo Američan, důležité je, aby tým měl výsledky. A o to se musejí postarat hráči," říká jeden z mála hokejistů světa, kteří se mohou těšit z vítězství ve Stanleyově poháru i ze zlatých medailí na světovém šampionátu a olympijských hrách.

Kvalitní hokej považuje za podmínku, aby se k NHL zase vrátili fanoušci. Zejména v New Yorku je to podle něj důležité, protože toto město nabízí "všechny sporty, které existují na světě", a řadu další zábavy. "Pokud chceš, aby lidi chodili, tak musíš předvádět výborný hokej. A hlavně vyhrávat zápasy," zopakoval již poněkolikáté Jágr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články