Hlavní obsah

Hudler si v Calgary užíval mohutné ovace. V play off změří síly s Vrbatou

Calgary

Tenhle zápas měl už dopředu o velký náboj postaráno. Obhájcům titulu Los Angeles šlo o všechno, domácí Calgary zase mělo na dosah pojistku do play off. Všechno nakonec rozhodl český forvard Jiří Hudler, který dvěma góly a jednou asistencí zařídil vítězství 3:1 a s fanoušky pak mohl prožívat bouřlivé oslavy postupu do play off po dlouhých šesti letech. To Kings už vědí, že pro ně sezóna končí již tento víkend.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Hokejisté Calgary slaví vítězství nad Los Angeles a postup do play off.

Článek
Fotogalerie

Hudler sice v první třetině zvyšoval na 2:0 gólem, který se nakonec ukázal být vítězným, ale Kings se nevzdávali a bušili na domácí bránu až do konce. Když ale padesát sekund před koncem zápasu vedly Plameny 2:1 a při hře soupeře bez gólmana dával do prázdné brány Hudler pojišťovací gól na 3:1, všech téměř dvacet tisíc fanoušků už stálo na nohou a spouštělo bouřlivé ovace.

„Byl to nádherný pocit. Po tom gólu do prázdné brány byla v hale elektrizující atmosféra," dělil se o své pocity po utkání jeho hrdina Hudler. „Bylo to opravdu něco speciálního, když jsme vybojovali postup po šesti letech. Hrozně se na play off těšíme, rozhodně se nespokojíme jenom s postupem, chceme taky něco uhrát," dodal rodák z Olomouce.

Dohnal střelce Vrbatu

Po čtvrtečním utkání už má na svém kontě 31 gólů, čímž dohnal dosud nejlepšího českého střelce v sezóně Radima Vrbatu. A právě s ním změří síly v prvním kole play off. Čistě kanadský souboj mezi Calgary a Vancouverem je pro celou zemi velkým lákadlem. Oba týmy mají v posledním zápase základní části ještě šanci vybojovat si možnost začínat sérii na vlastním ledě.

„Myslím, že je skvělé, že se utkají dva kanadské týmy. Pro mě to bude vůbec první čistě kanadské play off v kariéře. Calgary je skvělé hokejové město, které v této sezóně překvapilo mnoho lidí. Pro celou Kanadu to bude velký svátek," těší se na vzájemný duel útočník Vancouveru Chris Higgins.

Hudler měl prsty i v úvodním gólu utkání. Po jeho střele se z následné dorážky kuriózně prosadil Johnny Gaudreau. Puk si totiž na svém rameně nechtěně odnesl do brány Jonathan Quick. Gól musel potvrdit videorozhodčí.

„Hud (Hudler) hned viděl, že puk byl v bráně, začal se radovat, tak jsem se k němu přidal. Jenže pak když to začali kontrolovat na videu, byl jsem trochu nervózní. Gólovou radost jsem si ale nakonec mohl vychutnat," těšilo Gaudreaua.

Zklamání v kabině Králů

Zcela opačné pocity pochopitelně panují v táboře Kings, kteří v předchozích třech letech vyhráli dvakrát Stanley Cup. Nyní už mají kolo před koncem základní části jistotu, že sezóna pro ně skončí předčasně.

„Je těžké popsat slovy, co teď prožíváme. Rozhodně nejsme spokojení, zažíváme velké zklamání. Tenhle rok jsme nehráli dostatečně dobrý hokej, nedokázali jsme dlouhodobě udržet formu, měli jsme čtyř i pětizápasové série porážek, a to zkrátka nejde," mrzelo po porážce útočníka Los Angeles Anžeho Kopitara.

„Tvrdě jsme ale tady zabojovali. Ohledně svého týmu si nemám na co stěžovat. Před Calgary můžu jen smeknout, teď mu budu držet palce v play off," vzal porážku sportovně kouč Kings Darryl Sutter, jenž v roce 2004 dovedl Calgary do finále Stanley Cupu.

Reklama

Související témata: