Hlavní obsah

Podle Hulla jsou hráči z Gretzkého vystrašení

Ani reputace nejlepšího hráče všech dob ještě neznamená, že budete úspěšným trenérem. Na vlastní kůži to v současnosti poznává bývalý fenomenální útočník Wayne Gretzky. "The Greatest One", jak je Gretzky nazýván, trénuje Phoenix. Kojotům, které také částečně vlastní, se v přípravě nedařilo - šest z osmi zápasů prohráli. "Hráči mají z Wayna strach," říká další legendární útočník ve službách Phoenixu Brett Hull.

Článek

Historicky třetí nejlepší střelec soutěže se 741 nastříleným gólem se nechal před středečním startem NHL slyšet, že někteří jeho spoluhráči ve Phoenixu jsou vystrašení z přítomnosti osobnosti typu Wayna Gretzkyho na střídačce Coyotes.

"Myslím si, že všichni podceňují, jak ustrašeně hráči reagují na legendu typu Wayna za zády," uvedl Hull pro list Arizona Republic. "Jejich vlastní očekávání se zvedla a myslím, že se se špatnými výsledky sami těžko vyrovnávají. Jsou nervózní a hrají ustrašeně. Nějaký čas to potrvá, než se situace zlepší," dodal Golden Brett.

Hull řekl, že s několika hráči mluvil a snažil se je přesvědčit, ať jsou na ledě sami sebou. "Zkouším jim říkat před každým zápasem: Nejste tady náhodně. Vybrali si vás generální manažer Mike Barnett, stejně jako trenéři v čele s Waynem. Ti všichni jsou přesvědčeni, že máte schopnosti a mentální odolnost hrát na této úrovni. Tak nebuďte ustrašení."

Phoneix odstartuje nový ročník NHL stejně jako ostatní kluby ve středu, kdy se představí na ledě Vancouveru.

Reklama