Hlavní obsah

Ottawě máme co vracet, burcuje Plekanec před play off

Toronto

Hokejisté Montrealu zvítězili nad Torontem a míří do play off. S nimi i Tomáš Plekanec. V play off se Canadiens střetnou s Ottawou, která zažila neskutečný finiš základní části a z postupových překvapivě vystrnadila i Boston. „Mohl to být kdokoliv a proti komukoliv můžeme hrát," tvrdí Plekanec.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Tomáš Plekanec (vlevo) oslavuje gól proti Floridě.

Článek

Maple Leafs během posledního utkání základní části nad Montrealem třikrát vedli, a to brankami Kessela, Baileyho a Bozaka. Canadiens ale dokázali třikrát srovnat Desharnaisem, Tomášem Plekancem a De La Rosem. V prodloužení měli Torontští možnost rozhodnout utkání, ale dvouminutovou přesilovku při vyloučení P. K. Subbana nevyužili.

Došlo tedy na samostatné nájezdy. První dva nájezdy montrealští Galčeňuk a Desharnais proměnili, zatímco torontští Bozak a Lupul vyšli naprázdno. Montrealští si vítězstvím pojistili první místo v Atlantické divizi a po vítězství Senátorů ve Philadelphii se střetnou v první sérii play off s Ottawou.

„Jsem spokojený, hráli jsme celou dobu na špici, vybojovali jsme domácí prostředí pro (boje o) Stanley Cup. Tím začíná nová sezóna a uvidíme, jak odstartujeme," hodnotil Tomáš Plekanec uplynulou základní část.

Jak byste hodnotil utkání proti Torontu?

Nezačali jsme nejlépe, druhá třetina již byla lepší a ve třetí jsme se snažili o to, abychom získali bod. Nakonec se nám podařil nejen bod, ale získali jsme oba dva.

Vstřelil jste druhou branku, znamenala šedesátý bod v kanadském bodování. Jste s tím spokojen?

Nekoukám mnoho na statistiky. Hodně záleží na roli, kterou vám určí trenér. Měl jsem letos hodně možností, ale statistiky jsou něco jiného než výkon mužstva.

Jste spokojení s Ottawou jako soupeřem pro první kolo?

Ottawa nás v minulosti porazila, takže jí máme jim co vracet.

Je výhodou, že nebudete muset cestovat?

Nevidím v tom velký rozdíl, jestli letíme hodinu letadlem nebo jedeme dvě a čtvrt hodiny vlakem. Do Ottawy totiž jezdíme většinou vlakem. Dřív jsme jezdili autobusem.

Během letošního ročníku NHL jste několikrát s Ottawou prohráli, ovlivní vás to nějak?

Myslím, že ne. Stanley Cup je zcela jiná soutěž.

Jak je těžké v závěru soutěže se soustředit na jednotlivá utkání, když ještě není play off?

Hrálo se stále o domácí prostředí, někdy se nám dařilo hrát dobře, jindy nedařilo, ale teď se můžeme tři dny připravovat v klidu na první zápas Stanley Cupu.

Reklama

Související témata: