Hlavní obsah

Z farmy oporou pro play off! Mrázek začne boje o Stanley Cup jako jednička Detroitu

Detroit

Český hokejový brankář Petr Mrázek vstoupí do play off NHL jako jednička Detroitu. Ve čtvrtečním úvodním utkání čtvrtfinálové série Východní konference na ledě Tampy Bay ho čeká premiéra v bojích o Stanleyův pohár. Třiadvacetiletý vítkovický odchovanec začínal sezónu jako třetí gólman Red Wings na farmě v Grand Rapids v AHL, nyní dostane přednost před Jimmym Howardem. Týmová dvojka Jonas Gustavsson je na marodce.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Petr Mrázek (34) v bráně Detroitu takhle čelil Marku Stoneovi (61) z Ottawy.

Článek

Trenér Mike Babcock informoval o Mrázkově zařazení do sestavy zámořská média po dnešním tréninku. Český gólman zakončil v sobotu základní část NHL čistým kontem proti Carolině (2:0) a nyní bude čelit týmu, který byl s průměrem 3,15 vstřelené branky na zápas nejproduktivnější v celé soutěži.

V této sezóně Mrázek odchytal za Detroit 29 zápasů s průměrem 2,38 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků měl 91,8 procenta a třikrát udržel čisté konto. Nulu udržel také při svém posledním vystoupení proti Tampě Bay na konci března, kdy přispěl k výhře 4:0.

Jednatřicetiletý Howard měl pozici prvního gólmana na startu play off jistou v minulých pěti letech. V první polovině této sezony byl také ve formě a byl nominován na lednové Utkání hvězd NHL, ale před ním si poranil třísla. Po návratu do sestavy v polovině února si připsal tři prohry za sebou, v březnu měl úspěšnost zákroků jen 89 procent a v posledních zápasech po solidních výkonech proti Minnesotě a Carolině dostal ve čtvrtek tři laciné góly na ledě Montrealu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články