Hlavní obsah

Jágrovi se splnilo přání - nebude u Rangers kapitánem

NEW YORK

Jaromír Jágr nebude při zápasech New York Rangers v NHL nosit na dresu kapitánské céčko. Český hokejový útočník už v minulých týdnech několikrát prohlásil, že netouží po kapitánské funkci a vedení milionářského klubu jeho přání vyslyšelo. Kapitánem se tak k velkému překvapení nestal žádný Američan či Kanaďan, ale Rus Darius Kasparaitis.

Článek

Nic to ale nemění na tom, že Jágr by měl být šéfem a ústřední postavou klubu. Čeká ho tak nelehká úloha nahradit Marka Messiera, který před sezónou ukončil bohatou kariéru. "Na něj se zde bude vzpomínat vždy. To, co dokázal v hokeji on, moc lidí nedokázalo. Dokázal vybojovat Stanley Cup pro New York. On se nedá nahradit," řekl Jágr v rozhovoru pro agenturu AP.

Když se mi bude dařit, profitovat z toho budou všichni

Bez ohledu na to, že nebude kapitánem týmu, je však připraven pomoci Jezdcům do vytouženého play-off. V zápasech Stanleyova poháru se ambiciózní klub představil naposledy v roce 1997. "Chci jen hrát svou hru," zopakoval mistr světa a olympijský vítěz, který se z triumfu v zámořské soutěži radoval dvakrát v dresu Pittsburghu.

Přestože má stále problémy se zraněným malíčkem, věří, že by mohl navázat na své hvězdné výkony. I když si je vědom, že nejlepším střelcem soutěže asi nebude. "Rád bych zase vyhrál v NHL kanadské bodování. Nejvíc jsem týmu prospěšný, když dávám góly a když na ně nahrávám. Mojí předností není obrana nebo forčeking. Když se mi bude dařit, budu vnitřně spokojený a profitovat z toho budou všichni," řekl Jágr začátkem týdne českým novinářům v New Yorku.

Platový strop bude naší výhodou

Zároveň vyjádřil spokojenost se zavedením platových stropů. "Myslím si, že zavedení platového stropu bude naší výhodou. Peníze nebyly v New Yorku nikdy problém a fanoušci byli vždy zvyklí vidět hvězdy, ale k úspěchu to nevedlo," řekl nejlépe placený hráč NHL.

Díky úbytku hvězd navíc dostanou další hráči větší prostor na ledě. "Máme řadu talentovaných hráčů, ale když nedostanou prostor, nemohou se ukázat jako v dalších týmech," uvedl Jágr, kterému věří i jeho spoluhráči. "Stále je asi nejlepším hokejistou na světě. Pokud budeme hrát týmově, budeme silní," věří brankář Kevin Weeks.

Reklama