Hlavní obsah

Atlanta hodlá přesvědčit Kovalčuka k návratu

ATLANTA

Už za pár hodin se rozběhne nový ročník kanadskoamerické NHL, na kterou se těší milióny fanoušků po celém světě. Jedna ze současných hokejových hvězd ale určitě start NHL nestihne a není jisté, zda do letošního ročníku vůbec naskočí. Ilja Kovalčuk se stále nedohodl na smlouvě s Atlantou Thrashers a momentálně nastupuje v ruské lize za Voskresensk.

Foto: www.canucks.com

Vrátí se Ilja Kovalčuk do Atlanty?

Článek

Už brzy se ale věci mohou rychle změnit. Kovalčuk totiž přiletí tento týden do Atlanty. Ne však proto, aby znovu licitoval o smlouvě s Thrashers, ale přijede navštívit svou přítelkyni a čerstvě narozenou dceru. To ale nezabrání vedení Atlanty, aby se s hráčem sešlo a zkusilo jej přesvědčit k návratu.

"Myslím, že věci teď mohou nabrat rychlý spád," prohlásil generální manažer Atlanty Don Waddell. "Přál bych si, aby jsme si mohli sednout a řadu věcí si vysvětlili. Vím, že vždy chtěl hrát za úspěšný tým a k tomu u nás bude mít příležitost," dodal Waddell.

Přiláká Kovalčuka posílený tým?

Atlanta nikdy ještě nehrála v play-off, ale před letošní sezónou se vydatně posílila. Z mužstva sice odešel Dany Heatley, ale místo něj z Ottawy dorazilo slovenské duo Marián Hossa a Peter Bondra, roli nového vůdce by pak měl převzít Bobby Holík. Hra obrany by měl zlepšit příchod Jaroslava Modrého či Niclase Hävelida.

Waddell navíc slibuje, že klub připraví Kovalčukovi výborné platové podmínky. Údajně mu nabídne více, než Columbus své hvězdě Ricku Nashovi, ten podepsal s týmem smlouvu za 27 miliónů na pět let. "Všechno je to o penězích. Jsme připraveni diskutovat o délce smlouvy i výši kontraktu," tvrdí Waddell.

Atlanta musí spěchat

Kovalčuk byl společně s Nashem nejlepším střelcem posledního ročníku NHL, když v sezóně 2003/04 nastřílel 41 branek. Atlantu nyní tlačí čas, pokud chce svého ostrostřelce získat zpátky. Pokud 22letý útočník od zítřka sehraje v Rusku jediný zápas, bude vyřazen ze seznamu chráněných volných hráčů a bude tak k dispozici i ostatním týmům NHL.

Reklama

Související témata: