Hlavní obsah

Prohru Columbusu zavinily podle Výborného nevyužité přesilovky

WASHINGTON

Za porážku hokejistů Columbusu v prvním zápase nového ročníku NHL, v němž podlehli Washingtonu Capitals 2:3, mohly podle kapitána letošních mistrů světa z Vídně Davida Výborného nevyužité přesilovky. Přestože jeho tým měl devětkrát výhodu početní převahy a na začátku druhé třetiny hrál téměř minutu v pěti proti třem soupeřům, gól v této situaci nedal.

Článek

"Myslím, že jsme byli trochu nervózní, protože jsme chtěli hodně moc vyhrát, a to se podepsalo i na našem výkonu," řekl Výborný v šatně washingtonské haly MCI českým novinářům.

"Rozhodly přesilovky, které oni měli lepší. My jsme z nich nedali ani jeden gól, a to asi rozhodlo," uvedl Výborný, jehož vyloučení v 30. minutě vedlo k vyrovnávací brance z hokejky ruského talentu washingtonského mužstva Alexandra Ovečkina.

Zvrat podle Výborného nastal právě ve druhé třetině, kdy na trestné lavici seděli najednou tři hráči Columbusu. V okamžiku, kdy se první vyloučený, český útočník Jaroslav Balaštík už vrátil na led, využil oslabení soupeře litevský útočník Dainius Zubrus a dosavadní nerozhodný stav zvrátil na konečných 3:2 pro Washington.

Na bod měli

"Je škoda, že jsme neudělali ani bod, myslím, že jsme na to měli," poznamenal Výborný. V poslední třetině týmy vycházely hodně z obrany. "Bylo to více méně na náhodu," dodal.

Sezona s 82 zápasy je podle Výborného dost dlouhá na to, aby mohl Columbus nepříznivý první výsledek napravit. Příležitost k tomu bude mít už v pátek, kdy bude hostit Calgary.

Změny pravidel, k nimž NHL přistoupila od letošního ročníku, by měly zápasy učinit divácky atraktivnějšími mimo jiné i tím, že bude padat víc branek. "Uvidíme během sezony. V přípravných zápasech se to potvrdilo a gólů víc padalo," řekl Výborný.

Reklama