Hlavní obsah

Ryder rozhodl o vítězství Montrealu nad Rangers

NEW YORK

Severoamerická hokejová NHL pokračovala dalšími třemi zápasy. Nejzajímavější souboj se odehrál v New Yorku, kde se místní Rangers střetli s Montrealem. Kanadský celek se před vyprodanou Madison Square Garden radoval z výhry 4:3 v prodloužení. Domácím nepomohla ani branka Martina Ručinského, na kterou nahrával Jaromír Jágr.

Článek

Asistenci si v zápase připsal i Martin Straka, jenž se podílel hned na úvodním gólu Rangers, který hned ve druhé minutě vstřelil Marcel Hossa. Hosté ale dokázali srovnat krok ještě v polovin první části zásluhou první trefy Rydera a v 16. minutě otočili vývoj utkání brankou Higginse. Na té se podílel také český útočník Canadiens Tomáš Plekanec, který si tak připsal vůbec první bod v kariéře v NHL vůbec.

Rangers ovšem vzápětí vyrovnali zásluhou Ručinského a od druhé třetiny se hrálo opět od začátku. Prostřední část vyšla lépe Canadiens, kteří se dostali opět do vedení díky trefě Perežogina. Domácí opět dokázali vyrovnat, když se dvě a půl minuty před koncem normální hrací doby trefil Moore. Ten tak zajistil pro Rangers alespoň bod, nastavení totiž už ve třetí minutě rozhodl svou druhou brankou v utkání Ryder.

Lang skóroval i asistoval, trefil se i Fischer

Před domácím publikem neuspěli ani hokejisté St. Loius, kteří přivítali Detroit. Blues sice vedli v úvodu utkání po gólu Roache, při němž asistoval i Petr Čajánek. Ještě v první části rozjel ale brankostroj Robert Lang, který nejprve sám zařídil vyrovnání a poté asistoval u branky Samuelssona.

Další trefu do sítě St. Louis pak přidal v závěru druhé třetiny Jiří Fischer, jehož ještě před druhou sirénou napodobil veterán Shanahan. Domácím se podařilo v závěrečném dějství snížit, na gólu Weighta se podílel druhou asistencí opět Čajánek a třetí zářez přidal McAmmond, vyrovnání ale Detroit nepovolil.

Jediným domácím celkem, který se ve čtvrtek radoval z vítězství, tak byli Los Angeles Kings, kteří dokázali přehrát svěřence trenéra Wayna Gretzkyho z Phoenixu 3:2.

New York Rangers - Montreal 3:4 pp (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 2. M. Hossa (Straka), 17. Ručinský (Jágr), 48. Moore - 10. Ryder, 16. Higgins (Plekanec), 27. Perežogin, 63. Ryder. Střely na branku: 28:19. Zásahy brankářů: Weekes 24 - Theodore 16.
St. Louis - Detroit 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
Branky: 9. Roach (Čajánek), 46. Weight (Čajánek), 47. McAmmond - 14. Lang, 16. Samuelsson (Lang), 37. Fischer, 39. Shanahan. Střely na branku: 27:26. Zásahy brankářů: Lalime 23 - Legace 23.
Los Angeles - Phoenix 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky: 16. Robitaille, 29. Frolov, 32. Demitra - 10. Kolanos, 35. Saprykin. Střely na branku: 28:29. Zásahy brankářů: Labarbera 27 - Leneveu 25.

Reklama