Hlavní obsah

Kovalčuk uzavřel s Atlantou pětiletou smlouvu

Ruský hokejový útočník Ilja Kovalčuk v sobotu podepsal s klubem Atlanta Thrashers pětiletou smlouvu. K jejím podmínkám generální manažer Don Waddell pouze uvedl, že hráčův příjem nepřesáhne 32 milionů dolarů. O mnoho více ani nemohl klub Kovalčukovi nabídnout, protože do ročního platového stropu stanoveného na 39 milionů dolarů zbývalo vedení "rozdat" 6,6 milionu.

Foto: www.canucks.com

Ilja Kovalčuk

Článek

K zásadnímu pokroku v jednáních došlo podle Waddela v pátek při schůzce s hráčovým manažerem Jayem Grossmanem v New Yorku. "Ilja je důležitou součástí naší organizace a naši fanoušci se mohou těšit, že jí bude i řadu dalších sezón," řekl Waddel v zámoří novinářům. "V lize patří k elitě a bude naším klíčovým hráčem," dodal.

Kovalčuk kvůli neshodám kolem podmínek nové smlouvy vynechal přípravný kemp i úvodní zápasy NHL. Sezonu zahájil ve Voskresensku a s osmi góly je nejlepším střelcem ruské ligy. Atlanta nicméně i bez obávaného kanonýra dala po zahajovací prohře na Floridě v dalších dvou vítězných zápasech patnáct gólů. Ve středu v Montrealu by už měl hrát i Kovalčuk, v pondělí začne s tréninkem.

"Jsem na návrat do Atlanty natěšený. V týmu je spousta útočných talentů, tak se nemůžu dočkat, až mužstvu pomůžu zase o něco úroveň hry posunout," řekla někdejší jednička draftu, jež v loňském roce získala Trofej Maurice Richarda pro nejlepšího kanonýra základní části NHL společně s Jaromem Iginlou a Rickem Nashem.

Reklama

Související témata: