Hlavní obsah

Karlsson, Subban a Doughty kandidují na Norrisovu trofej

New York

Švéd Erik Karlsson z Ottawy a Kanaďan P.K. Subban z Montrealu mají šanci podruhé v kariéře získat James Norris Memorial Trophy pro nejlepšího obránce NHL. V tříčlenné nominaci je ještě Subbanův krajan Drew Doughty z Los Angeles. Karlsson cenu získal v roce 2012, Subban předloni. Letošní vítěz bude vyhlášen ve středu 24. června na tradičním slavnostním večeru v Las Vegas.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

P. K. Subban slaví trefu do sítě Ottawy.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Karlsson je mezi finalisty podruhé. Potřetí za poslední čtyři sezóny vyhrál kanadské bodování obránců, když si připsal v 82 duelech 66 bodů za 21 gólů a 45 asistencí. Byl mezi beky i druhým nejlepším střelcem za krajanem Oliverem Ekmanem-Larssonem z Arizony, který vstřelil 23 gólů. S průměrným časem na ledě 27:15 minuty byl třetí v NHL.

O rok starší Subban se dostal do nominace rovněž podruhé. V této sezoně si vytvořil osobní maxima, neboť v 82 duelech nasbíral 60 bodů za 15 tref a 45 přihrávek, měl na kontě 21 kladných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech a zaznamenal pět vítězných branek.

Pětadvacetiletý Doughty je v nominaci na Norrisovu trofej také podruhé; v roce 2010 skončil třetí. V 82 zápasech si připsal 46 bodů za sedm tref a 39 asistencí. Vládl celé NHL s celkovým časem na ledě 2377:40 minuty a s průměrem 28:59 minuty byl druhý za bekem Ryanem Suterem z Minnesoty (29:03).

Reklama

Související témata: