Hlavní obsah

Židlický do noční bitvy nepůjde! Komplikace pro Detroit. A třeba i pro Růžičku

Detroit

Český obránce Detroitu Marek Židlický nebude v noci našeho času k dispozici pro sedmý zápas prvního kola play off NHL proti Tampě (od 1:30 h přímo vysílá Nova Sport). V předešlém utkání utrpěl zranění v horní části těla, podle všeho otřes mozku. Může to být problém i pro národní tým. Židlického - v případě, že bude Detroit vyřazen - chce reprezentační kouč Vladimír Růžička pro nadcházející MS. Zatím není jasné, jak dlouho bude Židlický absentovat. Informaci přinesl klubový web.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Marek Židlický (28) z Detroitu a Ondřej Palát (18) z Tampy.

Článek

Český matador byl tvrdě atakován v deváté minutě první třetiny útočníkem Tampy Brendenem Morrowem. Pro Detroit je to po ztrátě dalšího beka Niklase Kronwalla další velký problém před rozhodující bitvou prvního kola NHL. Osmatřicetiletý Židlický se po březnovém příchodu z New Jersey stal neodmyslitelnou součástí týmu kouče Mikea Babcocka.

V 21 zápasech základní části v dresu Red Wings si připsal 11 bodů za tři branky a osm asistencí. V šesti duelech play off nebodoval. Předtím v sezóně v 63 utkáních za Devils  zaznamenal 23 bodů za čtyři přesné zásahy a 19 asistencí.

Účastník šesti MS naposledy reprezentoval loni v únoru na olympijských hrách v Soči, z účasti na šampionátu v Minsku se omluvil.

Kronwall byl pro změnu vedením zámořské soutěže potrestán za zákrok na Nikitu Kučerova ze šestého zápasu. Ruského útočníka zasáhl v závěru druhé třetiny pondělního duelu, který hráči Lightning vyhráli 5:2 a srovnali stav série na 3:3. Obránce Red Wings sice nebyl rozhodčím potrestán, protože však při zákroku nadskočil a trefil soupeře loktem do hlavy, dostal dodatečně jednozápasový distanc.

V sestavě lze v nočním zápase očekávat českého obránce Jakuba Kindla, který zatím ve všech šesti duelech série zůstal jen na tribuně. V základní části sehrál 35 utkání a připsal si 13 bodů. Další variantou pro Babcocka by mohl být Rus Alexej Marčenko, který v prvním a druhém duelu proti Tampě Bay hrál.

Reklama