Hlavní obsah

Montreal - Tampa Bay 1:2 PPTampa Bay vyhrála na ledě favorizovaného Montrealu, Šustr přispěl asistencí

Montreal
Aktualizováno

Tampa Bay se přes roli outsidera ujala vedení v sérii s Montrealem. Na výhře 2:1 se podílel asistencí Andrej Šustr. Michal Rozsíval nechyběl v sestavě Chicaga, které na svém hřišti zdolalo Minnesotu 4:3.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Hokejisté Tampy slaví první gól střetnutí. Vlevo se raduje také Andrej Šustr, nejvíce vpravo pak Ondřej Palát.

Článek
Fotogalerie

Duel Montrealu s Tampou Bay byl především soubojem gólmanů. Ti drželi bezbrankový stav až do třetí třetiny, mezitím si poradili i se šancemi českých hokejistů. Carey Price v polovině zápasu musel zasahovat proti ráně Andreje Šustra, jenž se náhle ocitl osamocen v nadějné pozici.

Ke konci druhé třetiny si Plekanec cestou přes celé hřiště vyměnil tři přihrávky s Paciorettym, ale Ben Bishop se stihl včas přemístit a zakončení českého útočníka zastavil elegantním zákrokem lapačkou.

První gól utkání tak přišel až v 53. minutě, kdy po Carleově ráně od modré čáry šikovně tečoval Tyler Johnson a Tampa šla do vedení. Jako druhý asistující hráč byl označen Andrej Šustr.

Pět minut před koncem prožil smolný moment jinak skvěle chytající Bishop, jenž proti Paciorettyho střele nešťastně zasáhl lapačkou a kotouč následně doskákal za záda vytáhlého gólmana.

Po šedesáti minutách tak byl stav nerozhodný 1:1 a střetnutí muselo být nastaveno, a to dokonce dvakrát.

V prvním prodloužení se Nikita Kučerov řítil sám na Price a po svém blafáku dostal kotouč do sítě. Rozhodčí si však vyžádal konzultaci s kolegou u videa a následně gól neuznal, protože se potvrdilo, že ruský útočník dosáhl branky díky tomu, že Price nedovoleně natlačil do brány.

Kučerov se nakonec dočkal začátkem druhého prodloužení, kdy střelou zápěstím propálil Price a Blesky už mohly skutečně začít slavit výhru. Vítězství v Montrealu je určitě velkým úspěchem a skvělým začátkem série z pohledu Tampy Bay.

Chicago vyhrálo trefou nadějného Fina

Chicago na rozdíl od Montrealu dokázalo využít domácího prostředí, když zdolalo Minnesotu 4:3. Hrdinou klání byl vyhlášen Teuvo Teravainen.

Dvacetiletý finský útočník vstřelil minutu před koncem prostřední části gól na 4:3, který se nakonec ukázal být vítězným. Český bek Michal Rozsíval odehrál v dresu vítězného mužstva téměř 17 minut.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Montreal - Tampa Bay 1:2 ve druhém prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)
Branky: 55. Pacioretty - 43. Johnson (Šustr), 83. Kučerov. Střely na branku: 44:35. Diváci: 21.287. Hvězdy utkání: 1. Kučerov (Tampa), 2. Price (Montreal), 3. Bishop (Tampa). Stav série: 0:1.
Západní konference - 1. zápas:
Chicago - Minnesota 4:3 (3:0, 1:3, 0:0)
Branky: 2. Saad, 14. P. Kane, 16. Krüger, 40. Teravainen - 22. Zucker, 26. Parise, 30. Granlund. Střely na branku: 35:33. Diváci: 21.851. Hvězdy utkání: 1. Teravainen (Chicago), 2. Parise (Minnesota), 3. Hjalmarsson (Chicago). Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: