Hlavní obsah

Crosbyho z Pittsburghu znovu při cestování okradli

PRAHA

Mánie kolem mladého kanadského útočníka Sidney Crosbyho neutichá. Podruhé během jednoho roku jednička letošního draftu přišla o svůj dres během letecké přepravy. Stejně jako v lednu se dres našel, probíhající policejní vyšetřování má odhalit viníka. Cílem krádeže byl tentokrát trikot nadějného mladíka z jeho prvního zápasu v NHL.

Článek

Dres kanadského fenoména z prvního utkání v prestižní NHL byl podle pittsburghského listu Post-Gazette odcizen z kufru Crosbyho otce Troye během letu z Pittsburghu do Buffala.

Trikot byl později nalezen na Pittsburghském mezinárodním letišti. Mluvčí USAirways Davis Castelveter uvedl, že dres byl stále v původním plastovém obalu, do kterého byl původně zabalený a dodal, že vyšetřování události bude dále pokračovat.

"Určitě se nechceme zapojovat do spekulací," řekl Castelveter. "Důležité je, že se důležitá věc našla... Vyšetřování pokračuje a my se dále snažíme zjistit, co se stalo," dodal mluvčí.

Podobnou situaci už forvard Pittsburghu zažil v lednu. Při návratu ze zlatého mistrovství světa hráčů do dvaceti let ukradl Crosbyho dres manipulátor se zavazadly společnosti Air Canada. Dres byl o týden později nalezený a vydražený za více než 22 tisíc dolarů pro charitu.

Reklama