Hlavní obsah

Washington - NY Rangers 1:0Stav série 2:1Holtby vychytal Washingtonu výhru a Capitals šli v sérii do vedení

Washington
Aktualizováno

Gólman Washingtonu Braden Holtby se zásadním způsobem zasloužil o to, aby jeho tým zvítězil v pondělním utkání čtvrtfinále play off nad nejlepším týmem základní konference New York Rangers. Kanaďan pochytal všech 30 střel Jezdců a Capitals se po výhře 1:0 ujali vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Brankář Washingtonu Braden Holtby zasahuje v zápase proti New York Rangers.

Článek

Série je zatím velmi vyrovnaná, všechny tři dosavadní zápasy skončily rozdílem jednoho gólu. K výhře ve třetím duelu stačilo domácímu Washingtonu vstřelit jediný gól. Zasloužil se o něj Jay Beagle ve druhé třetině, když dojel pro puk za bránou, obkroužil ji a následné nahození si do vlastní sítě srazil bruslí brankář Henrik Lundqvist.

"Cítili jsme (v našem útoku), že bychom měli týmu více pomoci, a konečně nám to tam spadlo. Nebyl to žádný krasavec, ale já takové branky ani obvykle nedávám. Navíc proti tak dobrému gólmanovi. Většinou se snažím vytvořit před brankou soupeře nějaký závar a z toho padají góly," řekl Beagle. "Puk trefil ještě i mě, ale bohužel propadl do branky. To se stává, obzvláště v zápasech, jako byl tento," uvedl gólman Henrik Lundqvist, který chytal jubilejní stý zápas v play off.

Beagle, který se prosadil v letošním play off vůbec poprvé, se stal druhou hvězdou zápasu, pozici té první měl vyhrazenou nepřekonaný brankář Holtby, který krátce po brance musel zlikvidovat sólo Martina St. Louise a ve třetí třetině dorážku Kevina Hayese z ideální pozice.

"Někdy to jde dobře, jindy ne. Jen se snažím plnit svou úlohu," řekl gólman Washingtonu,který si vysloužil chválu i od Alexandra Ovečkina, který se v sérii poprvé neprosadil: "Když chytá jako dnes, posiluje to naše sebevědomí. Je klidný, zajímá ho jen, jak zastavit puk a udržet nás ve hře," řekl slavný Rus

Rangers vstřelili v samotném závěru zápasu ještě jednu branku při hře hostů bez brankáře, puk ale překročil čáru až po siréně. Tým z New Yorku zvítězil v desátém zápase play off v řadě rozdílem jednoho gólu, což je nový rekord soutěže.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 3. zápas:
Washington - NY Rangers 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 28. Beagle. Střely na branku: 22:30. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Beagle (oba Washington), 3. Lundqvist (NY Rangers). Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: