Hlavní obsah

Calgary - Anaheim 4:3 PPStav série 1:2Hudler dobře clonil, Calgary potvrdilo, že je týmem obratů

New York
Aktualizováno

Calgary otočilo třetí zápas druhého kola play off NHL s Anaheimem, zvítězilo 4:3 v prodloužení a snížilo stav série na 1:2. Ducks, kteří v úvodním kole vyřadili Winnipeg 4:0 na zápasy, tak utrpěli první porážku v letošních bojích o Stanley Cup. V další sérii Chicago uspělo i ve třetím zápase s Minnesotou. Na výhru mu tentokrát stačil jediný gól, který dal Kane v první třetině.

Foto: Candice Ward, Reuters

Jiří Hudler (24) z Calgary v souboji s Jakobem Silfverbergem (33) z Anaheimu ve třetím utkání druhého kola play off NHL.

Článek
Fotogalerie

Calgary, v jehož dresu se mezi bodující nezapsal Jiří Hudler, má šanci v příštím utkání opět na domácí půdě vyrovnat a zkusit udělat další krok k otočení celé série.

V dnešním zápase bylo přitom krůček od další porážky. Po první třetině prohrávalo 1:2, ve druhé části sice Joe Colborne srovnal, ale Matt Beleskey přiblížil Anaheim znovu k mečbolu v sérii. Johnny Gaudreau ovšem v čase 59:40 z přesilovky umocněné hrou bez brankáře znovu vyrovnal a vynutil tak prodloužení, v němž rozhodl Mikael Backlund.

Jeho tým při signalizované výhodě uzamkl na dlouhé sekundy Anaheim v jeho obranném pásmu, švédský útočník nahodil puk od modré čáry před branku, kde si jej nešťastně srazil do vlastní sítě jeden z obránců. Výbornou práci při clonění před brankou při rozhodujícím gólu odvedl Hudler.

"Byl to neskutečně úžasný pocit. Je těžké to vyjádřit," snažil se Backlund popsat, co prožíval, když se za brankářem Frederikem Andersenem rozsvítilo červené světlo. "V první chvíli jsem nemohl uvěřit, že to skončilo v bráně. Ale když jsem viděl reakci spoluhráčů a fanoušků, kteří se mohli radostí zbláznit, došlo mi to. Neuvěřitelný pocit," dodal Backlund.

Svěřenci trenéra Boba Hartleyho vstřelili v prvních dvou zápasech v Kalifornii jen jediný gól, před domácími fanoušky se ale favorizovanému soupeři dokázali vyrovnat a potvrdili, že jsou týmem obratů.

Chicago vyhrálo první dva domácí zápasy nad Minnesotou díky čtyřem vstřeleným gólům (4:3 a 4:1), tentokrát Blackhawks stačil na vítězství jediný. Dal ho v 15. minutě v přesilové hře Patrick Kane, který potrestal jediné vyloučení domácích Wild v celém utkání.

Bezchybný Crawford

O zbytek se postaral brankář Corey Crawford, který zneškodnil všech 30 střel a poprvé v letošním play off vychytal čisté konto. "Nikdy to není jednoduché, zvlášť proti tomuto soupeři v jeho hale," uvedl třicetiletý gólman, který svými zákroky přiváděl hráče i fanoušky Minnesoty k zoufalství. Poznávacím znamením druhé a třetí třetiny bylo vzteklé dunění hokejek o mantinel, kterým si domácí hokejisté vybíjeli svou frustraci.

Crawfordovi se nicméně proti Minnesotě v play off daří dlouhodobě. V součtu s minulou sezónou, kdy se oba celky rovněž potkaly, vychytal pět výher v řadě, během nichž dohromady inkasoval jen šestkrát. "Nula je dobrá nejen pro mě, ale je vizitkou dobré práce celého mužstva. Soupeř hrál velmi dobře a dokázal nás zatlačit, ale týmovým výkonem jsme to vybojovali," dodal brankář Chicaga.

"Crawford proti nám prostě září," krčil rameny trenér Minnesoty Mike Yeo. "Je jako Martin Brodeur a Patrick Roy v jednom. Má všechno. Musíme nějak najít způsob, jak to vyřešit," dodal Yeo. "Je to čistá frustrace. Nedali jsme žádný gól, takže jsme neudělali pro vítězství dost. Určitě musí jít udělat víc," věří útočník Zach Parise.

Neméně důležitý jako Crawford je pro Blackhawks také Patrick Kane. Šestadvacetiletý útočník sice kvůli zranění vynechal posledních sedm týdnů základní části, v play off je přesto k nezastavení. V devíti zápasech už vstřelil šest gólů, na pět přihrál a s 11 body je třetím nejproduktivnějším hráčem za dvojicí hráčů z Anaheimu Perry - Getzlaf.

Druhé kolo play off NHL:
Západní konference - 3. zápasy:
Minnesota - Chicago 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka: 15. P. Kane. Střely na branku: 30:22. Diváci: 19 349. Hvězdy utkání: 1. Crawford, 2. P. Kane (oba Chicago), 3. Granlund (Minnesota). Stav série: 0:3.
Calgary - Anaheim 4:3 v prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 3. Bollig, 25. Colborne, 60. Gaudreau, 65. Backlund - 7. Maroon, 15. Perry, 29. Beleskey. Střely na branku: 21:21. Diváci: 19 289. Hvězdy utkání: 1. Backlund, 2. Colborne (oba Calgary), 3. Despres (Anaheim). Stav série: 1:2.
Kanadské bodování play off NHL:
1.Perry(Anaheim)714(6+8)
2.Getzlaf(Anaheim)712(2+10)
3.P. Kane(Chicago)911(6+5)
4.T. Johnson(Tampa Bay)910(7+3)
5.Keith(Chicago)910(2+8)
6.Parise(Minnesota)99(4+5)
Sharp(Chicago)99(4+5)
Toews(Chicago)99(4+5)
9.Ovečkin(Washington)108(4+4)
10.Shattenkirk(St. Louis)68(0+8)
20.Hudler(Calgary)96(3+3)
54.Vrbata(Vancouver)64(2+2)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články