Hlavní obsah

Hejduk už trénuje s Coloradem, za pár dní by mohl hrát

Hokejový útočník Milan Hejduk už opět trénuje. Někdejší nejlepší střelec NHL se 20. září podrobil operaci pravého kolena a v úvodu nové sezóny tak chyběl Coloradu v bojích o první letošní body. Olympijský vítěz z Nagana se však v těchto dnech již opět zapojil do přípravy "Lavin" a koncem měsíce by se podle informací denverských médií mohl objevit i v sestavě.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Zatím byl Hejduk na tréninku dvakrát, ale nezapojoval se do žádných soubojů a nácviků herních situací. "Potřebuju absolvovat pár tréninků bez kontaktu a pak i několik normálních příprav," řekl devětadvacetiletý Hejduk deníku Rocky Mountains News. "Pak budu připravený hrát. Teď ale nevím, jak bude koleno reagovat," uvedl rodák z Ústí nad Labem.

Hejduk, který po skončení uplynulé sezóny absolvoval i jednu operaci kolena v Česku a přišel tak o start na zlatém mistrovství světa, si zatím nestanovil žádný termín, kdy se zapojí do soutěžního zápasu. "Noha je trochu oslabená, ale zdá se, že je všechno v pořádku," pochvaloval si elitní útočník Colorada. Spokojen byl i se skutečností, že už může trénovat se spoluhráči. "Koukat na kluky z hlediště není moc příjemné," podotkl Hejduk.

Těší se na nová pravidla

Druhý nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku extraligy, ve kterém se v dresu Pardubic radoval ze zisku mistrovského titulu, chyběl Coloradu od roku 1998 jen ve dvaadvaceti zápasech v základní části. Čtyři ze šesti sezón odehrál kompletní a radoval se i ze zisku Stanleyova poháru v roce 2001. Letos se těší na návrat i díky novým poměrům v soutěži.

Rozhodčí totiž daleko více než v minulosti dbají na dodržování pravidel a nekompromisně trestají nečistou hru. "Vypadá to tak, že to s novými pravidly bude daleko větší zábava. Je daleko více přesilových her a šancí. Chci být zpět na hřišti nejrychleji, jak to jen půjde," řekl Hejduk, kterému by nový pořádek v zámořské soutěži měl maximálně vyhovovat.

Reklama

Související témata: