Hlavní obsah

Rozsíval je po operaci, k hokeji se vrátí až za čtyři měsíce

Chicago

Smolně skončily letošní vyřazovací zápasy NHL pro obránce Chicaga Michala Rozsívala. Ten už se podrobil operaci levého kotníku, který si minulý týden zlomil v utkání druhého kola play off NHL proti Minnesotě. Šestatřicetiletý rodák z Vlašimi by se podle webu Blackhawks mohl vrátit k plné hokejové zátěži za tři až čtyři měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Michal Rozsíval bude vyvrcholení letošní sezóny NHL sledovat jen z televize.

Článek
Fotogalerie

Mistr světa z roku 2010 Rozsíval si sám vážně poranil kotník při pokusu o zastavení protihráče v utkání, které Chicago na ledě Minnesoty vyhrálo 4:3 a postoupilo do finále Západní konference. Vedení klubu pak oznámilo, že pro Rozsívala skončila sezóna, a zkušený obránce byl tento týden operován.

Rozsíval přišel do Chicaga v roce 2012 a ve výlukou zkráceném ročníku získal s týmem Stanley Cup. Následně podepsal s Blackhawks dvouletou smlouvu, jež mu vyprší po této sezóně.

NHL hraje od roku 1999. Nejprve hájil barvy Pittsburghu, poté působil v New Yorku Rangers a ve Phoenixu. Na kontě má 890 zápasů v základní části a 293 bodů (66+227), v play off přidal 102 utkání a 25 bodů (5+20).

Reklama

Související témata: