Hlavní obsah

Havlát dostal za kopanec pětizápasový distanc

OTTAWA

Český hokejista Martin Havlát si v NHL nezahraje pět zápasů. Útočník Ottawy byl takto potrestán vedením slavné soutěže za to, že v sobotním utkání kopl do rozkroku bostonského obránce Hala Gilla. Čtyřiadvacetiletý Havlát tak během pětizápasové absence přijde o celkem 66 tisíc dolarů (zhruba 1, 6 miliónu korun).

Foto: ČTK

Český útočník ve službách Ottawy Martin Havlát.

Článek

Celý incident se odehrál během druhé třetiny sobotního utkání, které Ottawa vyhrála 5:1. Gill atakoval Havláta za brankou Bostonu a český forvard si nenechal nic líbit, při své odplatě kopl Gilla do oblasti třísel. Gill sice nejevil známky zranění a rozhodčí Havláta ani nevyloučili, ale vedení NHL shlédlo videozáznam utkání a rozhodlo se hráče dodatečně potrestat.

Sportovní ředitel NHL Colin Campbell argumentoval faktem, že Havlát byl už v minulosti znám svými prohřešky a právě kopnutí patřilo k jeho oblíbeným faulům. Během sezóny 2003/04 dostal Havlát disciplinární trest třikrát během dvou měsíců, a dvakrát šlo právě o kopnutí.

"Natlačil mě na branku a měl jsem jeho ruce v obličeji. Padal jsem na zem a když jsem se snažil zvednout, tak jsem se nějak hloupě ohnal... Nechtěl jsem nikoho zranit, byla to automatická reakce," tvrdil po zápase Havlát v rozhovoru pro list Ottawa Sun.

Reklama