Hlavní obsah

Obránce Nakládal se upsal Calgary. Flames zaujal na mistrovství světa

Český hokejový obránce Jakub Nakládal míří do NHL. Po mistrovství světa podepsal dvoucestný nováčkovský kontrakt s Calgary Flames, kde působí mimo jiné český forvard Jiří Hudler. Rodák z Hradce Králové v této sezóně působil ve finské lize v dresu TPS Turku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Nakládal na rozbruslení hokejové reprezentace.

Článek

Sedmadvacetiletý zadák zaujal pozorovatele Flames svými výkony na domácím světovém šampionátu. „Proti velmi kvalitní konkurenci si vedl dobře. I z toho, co víme od Čechů, to byl na turnaji možná nejspolehlivější hráč. Má dobré proporce, střelu na pravou stranu, umí s pukem a dokáže tvrdě vystřelit. Je to ale především defenzivní typ se schopností hrát jednoduše," vypozoroval generální manažer Flames Brad Treliving.

Budoucí zaměstnavatel mohl sledovat v Praze výkony pardubického rodáka hned ve dvou duelech proti Kanadě a dalším týmům, které měly na soupisce hráče z NHL. Nicméně pro zámoří není mistrovství světa zcela spolehlivým měřítkem kvalit hráče.

MS není NHL

„S těmi světovými šampionáty musíte být trochu opatrní. Jde o krátký turnaj, byť dost často proti sobě narazí hráči kalibru NHL. Jde ale o jinou hru na širším kluzišti. Dokud hráče nevidíte v prostředí NHL, v aréně NHL, tak to zkrátka pořád není NHL. Světový šampionát vám dá ale určitý obrázek," pokračoval Treliving.

Podle zámořského serveru The Hockey News se o Nakládala zajímaly kromě Calgary také Carolina a Chicago. Teď se ale bude pokoušet probojovat do kádru Flames.

„To, kde bude nakonec jeho místo, určí přípravný kemp. Nad hráči, kteří strávili většinu kariéry v Evropě, vždy visí nějaké otazníky, co se týče potřebného času na adaptaci. On je ale odolný člověk, udržuje se ve skvělé formě," dodal generální manažer Flames.

Nakládal je majitelem bronzové medaile z MS 2012, loňský ročník odehrál v TPS Turku, předtím hájil barvy pražského Lva v Kontinentální lize. Nastupoval i za Spartak Moskva a Ufu. V extralize oblékal dres Pardubic, se kterými v roce 2010 slavil mistrovský titul.

Reklama

Související témata: