Hlavní obsah

Anaheim - Chicago 2:3 PPStav série 1:1Chicago v nejdelším zápase své historie vydřelo výhru nad Anaheimem

Anaheim

Až v závěru třetího prodloužení rozhodli hokejisté Chicaga o vítězství nad Anaheimem 3:2 ve druhém finále Západní konference play off NHL, díky němuž srovnali stav série na 1:1. Ve 117. minutě utkání zařídil výhru hostů Švéd Marcus Krüger šikovnou tečí střely Brenta Seabrooka. Šlo o vůbec nejdelší duel, jaký kdy Blackhawks hráli, pro Anaheim to byl druhý nejdelší.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Útočník Anaheim Jiří Sekáč (46) střílí na brankáře Chicaga Coreyho Crawforda (50) ve druhém finále Západní konference play off NHL.

Článek
Fotogalerie

Chicago se radovalo z vítězného gólu už ve druhém prodloužení, jenže hlavičku Andrewa Shawa v přesilové hře rozhodčí po zhlédnutí videozáznamu neuznali. Blízko rozhodující trefy byl i Anaheim, který v prvních dvou prodlouženích nastřelil hned třikrát brankovou konstrukci. Stoprocentní šanci Coreyho Perryho pak zlikvidoval brankář Crawford.

V dresu Anaheimu nastoupil ve čtvrté formaci český útočník Jiří Sekáč, zatímco jeho krajan Tomáš Fleischmann se do sestavy domácích nevešel.

Blackhawks měli do utkání razantní nástup. Po přesilovkových trefách Andrewa Shawa a Mariána Hossy už po necelých sedmi minutách vedli 2:0. V té chvíli mělo Chicago střeleckou převahu 8:1, Ducks ale ovládli zbytek úvodní části a po střele Nata Thompsona, kterou tečoval bruslí Andrew Cogliano, snížili ještě v úvodní desetiminutovce na 1:2.

Zaslouženého vyrovnání se Ducks dočkali v závěru prostředního dějství, kdy Cory Perry usměrnil do brány střelu Ryana Getzlafa. Pak přišlo dlouhé čekání na gól, které ukončil až v čase 116:12 Krüger.

Zatímco Chicago, patřcí mezi originální šestku klubů NHL, sehrálo vůbec nejdelší zápas v klubové historii, Anaheim zažil ještě delší duel v roce 2003. Tehdy v čase 140:48 rozhodl o jeho výhře v semifinále Západní konference v Dallasu český útočník Petr Sýkora.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 2. zápas:
Anaheim - Chicago 2:3 ve třetím prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1)
Branky: 10. Cogliano, 38. Perry - 3. Shaw, 7. Marián Hossa, 117. Krüger. Střely na branku: 62:56. Diváci: 17 234. Hvězdy zápasu: 1. Krüger, 2. Crawford (oba Chicago), 3. Andersen (Anaheim). Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: