Hlavní obsah

Ruský obránce Medveděv odchází z Kazaně do Philadelphie

Philadelphia

Ruský hokejový obránce Jevgenij Medveděv uzavřel jako nedraftovaný volný hráč v NHL roční smlouvu s Philadelphií, která mu podle zámořských médií zaručuje roční plat tři milióny dolarů. Dvaatřicetiletý dvojnásobný mistr světa tak opouští po osmi letech Kazaň, s kterou v letech 2009 a 2010 získal Gagarinův pohár.

Foto: Marek Burkert, Právo

Ilustrační snímek z Philadelphie

Článek

"Vylepší naší defenzivu. Má dobré parametry, bruslení i rozehrávku. Je to kvalitní všestranný obránce," řekl generální manažer Philadelphie Ron Hextall serveru phillynews.com na adresu světového šampión z let 2012 a 2014, který reprezentoval Rusko na posledních čtyřech světových šampionátech i na loňských olympijských hrách v Soči.

Medveděv si v uplynulé sezóně v dresu Kazaně připsal v 57 zápasech včetně play off 20 bodů za čtyři branky a 16 asistencí. Za sedm let existence KHL sehrál 422 utkání a zaznamenal 169 bodů za 37 gólů a 132 přihrávek.

Na mistrovství světa v Ostravě a Praze, kde Rusové skončili druzí, si Medveděv připsal v sedmi duelech tři asistence. V závěru turnaje sborné chyběl kvůli zranění.

Reklama