Hlavní obsah

Jágr je v čele kanadského bodování NHL

PRAHA

Štěstí i smůlu měl při středečním utkání s New Yorkem Islanders útočník konkurenčních Rangers Jaromír Jágr. V městském derby nejprve vstřelil s pomocí soupeřova obránce kontaktní gól, pak ale zlomil hůl při samostatném nájezdu. Vstřelený gól hvězdu ve službách Rangers posunul o čela kanadského bodování zámořské soutěže.

Článek

Nejlépe placený hráč NHL byl i v osmém zápase soutěže hodně vidět. Ve 41. minutě bleskově odpověděl na branku Miroslava Šatana a vrátil Rangers do hry.

Třiatřicetiletý Jágr překonal Ricka DiPietra jen čtrnáct vteřin po brance slovenského útočníka. Ke své první trefě při vyrovnaném počtu hráčů na ledě v sezóně přišel trochu nečekaně. Jágr z otočky nahodil puk od mantinelu před brankoviště a obránce hostů Tomi Pettinen jej nechtěně tečoval mezi DiPietrovy betony.

Slavný kladenský odchovanec si tak připsal sedmý gól v sezóně, zároveň má čtyři asistence a dostal se do čela kanadského bodování soutěže. V samém závěru duelu už Jágr tolik štěstí neměl. Podle očekávání byl vybrán mezi trojici exekutorů samostatných nájezdů, ale při svém pokusu zlomil hůl a jednička draftu z roku 2000 jeho pokus bez větších problémů zlikvidovala.

Naštípnutí si nevšiml

"Možná napraskla při posledním střídání v prodloužení a já jsem o tom nevěděl," citovala Jágra agentura AP. Ze zlomené hole, která praskla při jeho tradiční střele zápěstím, tragédii nedělal.

"Stačí, když se trochu naštípne a pak se zlomí. To se také stalo. Při gólu jsem měl štěstí, při penaltě ne," krčil rameny Jágr, který byl druhým exekutorem samostatného nájezdu. Na DiPietra nevyzráli Petr Průcha ani Michael Nylander.

V tabulce produktivity má Jágr jednobodový náskok před trojicí Simon Gagne, Steve Sullivan a Petter Forsberg. S Gagnem se Jágr dělí o vedení v tabulce střelců. Jágrův Spoluhráč Martin Ručinský nasbíral devět bodů za čtyři trefy a pět přihrávek, což ho řadí na sedmé místo. Patnáctý je další český útočník z New Yorku Rangers Martin Straka, který má na svém kontě rovněž devět bodů, všechny za asistence.

Kanadské bodování NHL
1. Jágr (NY Rangers)811 (7+4)
2. Gagne (Philadelphia)510 (7+3)
3. Sullivan (Nashville)510 (4+6)
4. Forsberg (Philadelphia)510 (0+10)
5. Näslund (Vancouver)79 (6+3)
6. Alfredsson (Ottawa)59 (5+4)
7. Ručinský (NY Rangers)89 (4+5)
8. Spezza (Ottawa)59 (3+6)
9. Savard (Atlanta)69 (3+6)
10. Zetterberg (Detroit)79 (3+6)
...
15. Straka (NY Rangers)89 (0+9)
19. Prospal (Tampa Bay)78 (4+4)
44. Čajánek (St. Louis)67 (1+6)
47. T. Kaberle (Toronto)67 (0+7)
Pozn. Za jménem hráče a klubem je uveden počet zápasů a počet bodů, v závorce jsou uvedeny vstřelené góly a asistence.

Reklama

Související témata: