Hlavní obsah

Jágr nastřílel první hattrick v dresu Rangers

NEW YORK

Spokojený s osobním výkonem, současně ale smutný kvůli druhé prohře v řadě byl po čtvrtečním derby s Islanders Jaromír Jágr. Hvězda konkurenčních Rangers sice na ledě soupeře poprvé v dresu klubu z New Yorku nastřílela hattrick, gólový příspěvek českého útočníka ale hostující tým nespasil před porážkou 4:5.

Článek

Vstup do zápasu musel Rangers připomínat hodně špatný sen. Z derby ještě neuběhly ani tři minuty a hosté prohrávali už 0:3. "Začátek byl horor. Zápas ještě nezačal a my už museli dohánět tříbrankovou ztrátu. Jediná pozitivní věc byla, že jsme na to měli víc jak 55 minut," poznamenal po utkání Jágr.

Náskok Islanders se ale právě zásluhou českého forvarda ztenčil ještě do první přestávky na jediný gól. Jágr nejdřív využil přesilovku 5 na 3. Gólman Islanders Rick DiPietro minutu před koncem třetiny sice odrazil dva střelecké pokusy obléhatelů své svatyně, pak ale Straka předložil puk Jágrovi, číhajícímu u pravého kruhu, a brankář domácích byl na rychlý švih českého útočníka umístěný nad levé rameno krátký.

Úspěšná spolupráce české dvojice pokračovala hned při dalším střídání. Straka nabruslil za branku Islanders a pohotově vyslal přihrávku na najíždějícího Jágra. Hráči s číslem 68 sedl puk přímo na hůl a přemisťující DiPietro byl opět bez šance. Časomíra se zastavila na čase 19:57 a naděje Rangers po hrůzném začátku opět ožila.

Deset branek v devíti zápasech

Jednobrankovou ztrátu doháněli hosté díky Martinu Ručinskému, který snižoval v úvodu druhého dějství po rychlém gólu Ashama, i na začátku poslední třetiny. Už jednapadesát sekund po vhazování sice Islanders vedli zase o dva góly, když Weekese překonal Parrish, Rangers ale neodešli bez boje. Pět minut před koncem zápasu převzal Jágr odražený kotouč po střele Marka Malíka, poodjel od branky Islanders a mohutným švihem překonal DiPietra potřetí. Prodloužení už si ale hosté nevynutili.

Jágra sice prohra mrzela, se svým vystoupením mohl být ale spokojený. Vždyť na hattrick čekal od února 2003, kdy nasázel tři góly v jednom zápase ještě v dresu Washingtonu. Navíc upevnil své vedení v tabulce produktivity, v níž má po čtvrtečních zápasech tříbodový náskok před druhým Martinem Ručinským, i v pořadí střelců.

"Hodně mi pomáhají trenéři. Dávají mi prostor a já tak mohu hrát svoji hru. Dnes mi to navíc umožnili i Islanders, což bylo příjemné," dodal český útočník, který v posledních devítí zápasech vstřelil deset branek.

Reklama