Hlavní obsah

Kanadský útočník Tampy Morrow může rozšířit Triple Gold Club

New York

Kanadský útočník Brenden Morrow z Tampy Bay může po Sidneym Crosbym jako další hokejista v tomto roce rozšířit Triple Gold Club, v kterém jsou majitelé zlatých medailí z olympijských her, světových šampionátů a zároveň prstenů za triumf ve Stanleyově poháru. Šestatřicetiletý olympijský vítěz z roku 2010 z Vancouveru a mistr světa z roku 2004 z Prahy může vstoupit do vybrané společnosti jako 27. hráč v případě triumfu Lightning ve finále play off NHL, kde narazí na vítěze série mezi Anaheimem a Chicagem.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Brenden Morrow (vlevo) v souboji s J.T. Millerem.

Článek

Po vyražení New York Rangers s Tampou Bay přišel o možnost vstoupit do Triple Gold Clubu Rick Nash. Třicetiletý kanadský útočník vyhrál mistrovství světa v roce 2007 v Moskvě a má dvě zlaté medaile z olympiád z Vancouveru a ze Soči. Loni mu unikl Stanley Cup po finálové porážce Rangers s Los Angeles 1:4 na zápasy.

Kapitán Pittsburghu Crosby rozšířil počet členů po triumfu Kanady na nedávném mistrovství světa v Praze. Všechny tři nejcennější úspěchy má na kontě devět Kanaďanů i Švédů, šest Rusů a dva Češi - Jaromír Jágr a Jiří Šlégr, kteří se mezi držitele "zlatého hattricku" zařadili v roce 2005 po vítězství na mistrovství světa ve Vídni. Jediným koučem je Kanaďan Mike Babcock, který dovedl Kanadu k triumfu na MS v roce 2004 v Praze i loni na olympiádě a s Detroitem získal v roce 2008 Stanleyův pohár.

Reklama