Rubriky:

NHL

Měl platit, nebo ne? Chicago poslal do finále Stanley Cupu sporný gól

31. května 2015 08:19 - Anaheim/Praha

Nic se nezmění na tom, že v letošním finále Stanley Cupu se proti sobě postaví Tampa a Chicago. Blackhawks o svém postupu rozhodli výhrou 5:3 v sedmém zápase finále Západní konference na ledě Anaheimu. Přinejmenším kontroverzní byl však vítězný gól zápasu, při němž Marián Hossa bruslí nasměroval puk do branky Ducks.

 

Gary A. Vasquez, Reuters

„Puk nasměrovaný za brankovou čáru bruslí útočícího hráče, který nevyvinul zřetelnou snahu usměrnit kotouč kopnutím, znamená regulérní gól," říká jasně pravidlo NHL, jež se ztotožňuje s tím evropským.

Gól přišel v čase 33:45 za stavu 3:0 pro Chicago. Anaheim chyboval ve středním pásmu, kde se puku zmocnila dvojice Richards-Hossa. První jmenovaný dánského gólmana Andersena v přečíslení nepřekonal, dorážející Hossa však ano, ale bruslí

Chicago se po zásahu slovenského útočníka dostalo do čtyřbrankového vedení. Ačkoliv se nedá spekulovat, jak by se zápas vyvíjel, kdyby rozhodčí gól kvůli domnělému kopnutí puku neuznali, rozhodujícímu momentu celé série zůstane nálepka „sporný".

První zápas finále Stanley Cupu mezi Tampou Bay Lightning a Chicagem Blackhawks se odehraje příští týden v noci ze středy na čtvrtek na floridském ledě.

md, Sport.cz

Měl rozhodující gól Mariána Hossy platit?

Zrušit


Časová osa: NHL

Podsekce:

       
  • Souhrn
  • Výsledky
  • Tabulky
  • Kalendář

Načítám data
Vyčkejte prosím, načítám data..