Hlavní obsah

Děsivé! Fraktura lebky, krvácení do mozku. Útočník Rangers nemohl čtyři dny mluvit

New York/Praha

Play off NHL pro něj skončilo už po pěti zápasech prvního kola proti Pittsburghu, až po více než měsíci ale hokejový útočník New Yorku Rangers Mats Zuccarello poodhalil, s jak vážnými problémy se po zásahu pukem do hlavy potýkal.

Foto: Profimedia.cz

Zranění Matse Zuccarella (vlevo) z New York Rangers zprvu nevypadalo tak hrozivě. Následky ale byly děsivé.

Článek

Norský forvard na konci první třetiny pátého duelu prvního kola play off NHL proti Pittsburghu clonil před brankou soupeře, když jej trefil do hlavy puk vystřelený kapitánem Jezdců Ryanem McDonaghem. Sedmadvacetiletý Zuccarello ihned zamířil na střídačku, to nejhorší ale mělo teprve přijít.

Kluboví lékaři ihned rozhodli, že útočník musí do nemocnice na podrobnější vyšetření. Ta ukázala pohmožděninu mozku, krvácení do něj a vlasovou frakturu lebky. Zuccarello dokonce čtyři dny nemohl mluvit a pomáhat mu musel logoped.

„Samozřejmě že jsem byl vyděšený. Zpočátku jsem ani nemohl mluvit a necítil jsem ruku. Krev v mozku ovlivňovala mnoho věcí," vrací se Zuccarello k prvním dnům po zranění, které utrpěl 24. dubna.

Kapitán Rangers hrál tři zápasy se zlomenou nohou

„Bylo to děsivé, ale doktoři odváděli skvělou práci a ujišťovali mě, že se uzdravím. Teď už se cítím o dost lépe, chodím ke specialistovi, který mi pomáhá. Každým dnem se to zlepšuje," těší Nora, který v průběhu uplynulé sezóny podepsal s Rangers nový kontrakt na další čtyři roky.

Během třídenního pobytu v nemocnici ho chodili navštěvovat spoluhráči, kteří zprvu netušili, jak vážné následky mu zásah pukem přivodil. „Nebyl to hezký pohled. Nechcete vidět svého spoluhráče a velkého kamaráda ležet na nemocničním lůžku s tolika hadičkami okolo něho," řekl v pondělí McDonagh a podpíraly ho berle. Ani jemu se totiž nevyhnuly zdravotní problémy. Ve čtvrtém utkání finále Východní konference proti Tampě Bay si při blokování střely přivodil zlomeninu pravé nohy. I tak ale nastoupil do dalších tří zápasů, než Jezdcům skončila sezóna.

Reklama