Hlavní obsah

Zvrat v případu Sobotky? St. Louis řeší jeho návrat, do Ruska naopak míří Heatley

St. Louis

Zatímco ruský celek Avantgard Omsk oznámil, že Vladimír Sobotka zůstane v jeho službách i pro další sezónu, podle zástupců St. Louis Blues se situace kolem českého centra nejeví tak jednoznačně. Kdo naopak zřejmě chystá přestup do KHL, je kanadský křídelník Dany Heatley.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Generální manažer Bluesmanů Doug Armstrong pro deník St. Louis Dispatch uvedl, že od Sobotkova agenta stále neobdržel potvrzení o hráčově setrvání v KHL. Sedmadvacetiletý forvard přitom zamířil na Sibiř poté, co se mu nepodařilo vyjednat požadovaný kontrakt v NHL.

Zatímco v St. Louis chtěli pro Sobotku vyčlenit 2,7 miliónů dolarů na sezónu, on sám požadoval rovné 3 milióny. Arbitráž se pak přiklonila spíše na stranu amerického klubu, když rozhodla, že Sobotka má právo na 2,75 miliónu.

Expert na vhazování tak raději odešel do Ruska, kam jej zlákali na více než dvojnásobný výdělek. „Dobře jsem si popovídal s jeho agentem (Petrem Svobodou). Říkal mi, že peníze, které mu nabízeli loni, mu garantují i pro příští rok. Odpověděl jsem mu, že bychom ho rádi měli zpátky. Ale chápu, že když je ekonomika v KHL tak skvělá, bude chtít zůstat. Respektuji to," uvedl dříve ironicky Armstrong. Generální manažer Blues totiž naráží na skutečnost, že se v důsledku oslabení rublu čeká spíše odliv hokejistů z KHL za moře.

Podle stránek Championat.com by však v KHL mohlo také přibýt jedno velké jméno. Dany Heatley se nedokázal vrátit do formy ani v Anaheimu a místo dalšího působení v nižších soutěžích by mohl odejít do Ruska. Předběžně měl být 34letý Kanaďan kontaktován zástupci Petrohradu a CSKA Moskva.

Reklama

Související témata: