Hlavní obsah

Chicago na nohou. Jestřábi přivezli ukázat Stanley Cup i na baseball

Euforie, nadšení, tisíce jásajících lidí. Celé Chicago si naplno užívá oslav zisku Stanleyova poháru, který hokejisté Blackhawks vybojovali potřetí za posledních šest sezón. Den po rozhodujícím duelu s Tampou vyrazili zástupci mužstva na Wrigley Field, stadión Chicaga Cubs, aby prestižní pohár ukázali i baseballovým fandům.

Oslavy Stanley Cupu na stadiónu Wrigley Field

 
Článek
Fotogalerie

Fanoušci Chicaga slavili Stanley Cup.

Blackhawks se s Cubs, které čekal souboj s Clevelandem, společně vyfotili, přičemž manažer baseballového týmu a bývalý hráč Joe Maddon zapózoval se Stanley Cupem nad hlavou. Kapitán Jestřábů Jonathan Toews pak provedl slavnostní první nadhoz.

Úžasné pocity prožíval Scott Darling, jenž měl z návštěvy slavného baseballového stánku nesmírnou radost. Šestadvacetiletá brankářská dvojka Blackhawks totiž vyrostla na předměstí Chicaga a Cubs má v krvi.

"Je složité to vyjádřit slovy," řekl Darling pro server CSN Chicago. "Pondělní noc byla jednou z nejlepších v mém životě a já jsem strašně rád, že jsem toho mohl být součástí," připomněl rozhodující finálovou výhru nad Tampou Bay. "Celý život jsem fanouškem Cubs a je vážně úžasné sem teď přijít na hrací plochu poté, co jsem chodil sledovat zápasy jako divák," dodal Darling.

Triumfální jízda městem proběhne ve čtvrtek

Stanley Cup měl za sebou náročný den. Než se ocitl na baseballu, byl v Chicagu s hráči v úterý ráno v nočním klubu, spatřen byl také v jedné z restaurací a většinu odpoledne pak strávil v domě útočníka Patricka Sharpa, kam zavítali hráči společně se svými rodinami i kamarády.

Oslavy budou pokračovat i v dalších dnech. Vítězný tým plánuje na čtvrtek triumfální jízdu městem.

Reklama

Související témata: