Hlavní obsah

Hejduk vstřelil 200. gól v NHL

DENVER

Útočník Milan Hejduk se ve čtvrtek dočkal 200. gólu v NHL, jímž přispěl k vítězství hokejistů Colorada nad Vancouverem 6:2. Hejdukovy oslavy zůstaly trochu v ústranní kvůli příjezdu Todda Bertuzziho, jenž se v Denveru objevil poprvé od momentu, kdy brutálně napadl coloradského Steva Moora, který se po agresivním ataku stále zdravotně vzpamatovává.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Ústecký rodák zvýšil ve 32. minutě vedení "Lavin" na 5:1. Sudí jeho dorážku nejprve neuznali, po konzultaci s rozhodčím u videa se ale mohl devětadvacetiletý olympijský vítěz z Nagana přeci jen radovat.

Hejduk tak ve čtyřech zápasech, v nichž nastoupil po zranění, vsítil tři góly a jen potvrzuje svůj střelecký talent. "Dvěstě je sice hezké číslo, ale rozhodně se na něm nehodlám zaseknout," konstatoval český útočník pro deník Denver Post.

Ještě většímu úspěchu jde naproti Hejdukův spoluhráč Pierre Turgeon, který se dvěma góly posunul na dostřel magické hranice 500 gólů. "Samozřejmě jsem rád, nejdůležitější ale je, že mé branky přispěly k vítězství celého mužstva," podotkl skromný veterán, jenž se v Coloradu musí obejít bez svého oblíbeného čísla 77, které bylo na počest další legendy Raye Bourqua navždy vyřazeno a visí u stropu denverské haly Pepsi Center.

Turgeonovi chybí k pokoření jubilejního milníku jeden gól. Dočkat se ho může už v sobotu, kdy Colorado opět hostí Vancouver.

Reklama