Hlavní obsah

Zraněný Rozsíval si dodatečně vychutnal zisk Stanley Cupu

Chicago

Český hokejový obránce Michal Rozsíval prožil netradiční oslavu zisku Stanleyova poháru. Ze sestavy Chicaga vypadl během úspěšného tažení vyřazovacími boji a zlomený kotník ho už od finále Západní konference do hry nepustil. Další porci smůly si vybral v pondělí večer, kdy se do haly United Center kvůli nepřízni počasí nedostal včas na oslavy s týmem, které propukly bezprostředně po klíčové finálové výhře nad Tampou Bay. Ve středu však v liduprázdné hale mohl zvednout trofej nad hlavu zcela sám.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový obránce Chicaga Michal Rozsíval

Článek

Šestatřicetiletý rodák z Vlašimi si i se zpožděním vzácnou chvilku, kterou s Blackhawks prožil již v roce 2013, dokázal užít. Oblékl si na to domácí červený dres a nechal se uprostřed ledové plochy vyfotit s pohárem nad hlavou a zraněnou levou nohou na tříkolce.

"Užíval jsem si to už po celou dobu během play off. Byl jsem co možná nejvíce s týmem a byl to skvělý pocit mít možnost být s klukama, přestože jsem nemohl hrát. Být u toho a mít možnost oslavit povedenou sezónu se Stanley Cupem, to bylo skvělé. Moc jsem si užil," řekl zámořským médiím Rozsíval.

"Byl to pro mě těžký konec sezóny, ale zároveň přišel neuvěřitelný konec ročníku pro celý tým. A za mužstvo nemohu být šťastnější, že končíme sezónu jako vítězové," uvedl Rozsíval.

Mistr světa z roku 2010 se zranil ve čtvrtém utkání druhého kola play off NHL proti Minnesotě, jímž Blackhawks završili sérii. "Hned jsem věděl, že to bude hodně špatné. Když jsem se podíval na brusli, viděl jsem, že mám kotník pod jiným úhlem, než by měl být. Ale beru to tak, jak to je. Můžu být rád, že mám šanci se uzdravit a hrát dál," řekl Rozsíval.

Rozsíval své jméno slýchával častěji jako zraněný

Při jeho vynucené absenci přibyl ještě čas na ledě elitnímu kvartetu zadáků Chicaga. A občas se vynořily otázky, zda náročnou porci minut zvládnou. "Mám pocit, že když jsem nehrál, tak jsem své jméno slýchával častěji, než když jsem byl na ledě," smál se Rozsíval v narážce na zmínky o tom, jak defenzivě Chicaga schází.

Od operace, kterou podstoupil 11. května, by se mohl k hokejovým aktivitám vrátit za 12 až 16 týdnů. "Vše naznačuje, že bych se měl zcela stoprocentně uzdravit. Rehabilituji a počítám, že to tak i bude," uvedl.

V týmu působí od ročníku 2012/13, ale není jasné, zda si pobyt v jednom z tradičních hokejových měst Severní Ameriky prodlouží, neboť 1. července se stane nechráněným volným hráčem. Sám by si přál, aby zůstal.

"Věřím, že budu zase zpátky v NHL a budu mít kde hrát. Samozřejmě si přeju, aby to mohlo být tady. Nevím, zda se to opravdu stane, ale rozhodně v to doufám. Vyhrál jsem tu dvakrát Stanley Cup a tady chci hrát. Uvidíme, co se stane," řekl bývalý hráč Pittsburghu, New York Rangers a Phoenixu.

Reklama

Související témata: