Hlavní obsah

Nový ročník NHL začne 7. října, Stanley Cup obhajující Chicago začne proti Rangers

New York

Nový ročník NHL začne ve středu 8. října a skončí po maratonu 1230 zápasů v sobotu 9. dubna, kdy se představí kompletní třicítka klubů. V úvodní hrací den nastoupí doma obhájce Stanleyova poháru Chicago proti hokejistům New York Rangers a vyvěsí ke stropu haly United Center plaketu připomínající třetí triumf za posledních šest sezón a celkově šestý v historii. V dalších zápasech úvodního dne přivítá Toronto Montreal, Calgary hostí Vancouver a Los Angeles změří síly se San Jose.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Antoine Vermette (vpravo) slaví se spoluhráčem z Chicaga Teuvo Teräväinenem ve finále tohoto ročníku Stanley Cupu.

Článek

Soutěž se dvakrát přeruší. Na Vánoce se nebude hrát od 23. do 25. prosince, druhá pauza bude 28. ledna až 1. února kvůli Utkání hvězd. To se uskuteční 31. ledna v Nashvillu a o den dříve mu budou předcházet dovednostní soutěže. V novém prostředí se představí New York Islanders, kteří se z Nassau Coliseum v Uniondale stěhují do Barclays Center v Brooklynu.

V sezóně se uskuteční tři zápasy pod širým nebem. V tradičním Winter Classic se 1. ledna 2016 utkají hokejisté Bostonu s Montrealem ve Foxborough. Následovat budou dva duely Stadium Series - 21. února přivítá Chicago hráče Minnesoty a o šest dnů později Colorado vyzve Detroit.

Boston s Montrealem se utkají na Gillette Stadium, kam se na zápasy New England Patriots v lize amerického fotbalu NFL vejde 68 756 diváků. Minnesota s Chicagem se střetnou na více než padesátitisícovém stadiónu TCF Bank, který je součástí minnesotské univerzity. Colorado se utká s Detroitem na Coors Field, kde hraje Colorado Rockies baseballovou MLB. Také tento stadión pojme přes 50 000 fanoušků.

Reklama

Související témata: