Hlavní obsah

Dokázal, že na NHL má. Carolina proto neváhala a Nestrašila podepsala na dva roky

Raleigh
Aktualizováno

Svými výkony zaujal vedení hokejové Caroliny v NHL natolik, že si jeho služby rozhodlo pojistit. Český útočník Andrej Nestrašil, kterému po sezóně skončila smlouva, podepsal s Hurricanes nový jednocestný kontrakt na dva roky. Ten mu dohromady vynese 1,825 miliónu dolarů (v první sezóně 875 tisíc dolarů, v té druhé 950 tisíc dolarů). Informovaly o tom oficiální stránky Caroliny.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Andrej Nestrašil prodloužil s Carolinou smlouvu o dva roky.

Článek

„Andrej je urostlý hráč, dobře zapadá do našeho týmu, který se tu snažíme budovat," prohlásil generální manažer Hurikánů Ron Francis. „Poslední sezónu bojoval se zraněním, ale dokázal, že i v NHL se dokáže v útoku prosadit," doplnil bývalý vynikající centr, jemuž v historické tabulce produktivity NHL patří pátá příčka.

Čtyřiadvacetiletý Nestrašil si po tříletém působení na farmách v Grand Rapids v AHL a Toledu v ECHL vybojoval před minulou sezónou místo v Detroitu, kde dostal premiérovou šanci okusit slavnou NHL. Za Rudá křídla naskočil do třinácti zápasů, v nichž posbíral dvě asistence. V listopadu jej ale Red Wings umístili na trh volných hráčů, odkud po něm sáhla Carolina.

A slávistický odchovanec si lepší debut za Hurikány ani nemohl přát, hned v prvním zápase totiž vstřelil svůj premiérový gól v NHL. Za Carolinu dohromady odehrál 41 duelů a připsal si sedm branek a jedenáct přesných nahrávek. V hodnocení účasti na ledě při obdržených a vstřelených gólech byl plus 2, lepší bilancí se nemohl pyšnit žádný jiný hráč Caroliny v minulé sezóně.

I proto se rozhodlo klubové vedení si služby pražského rodáka pojistit, ještě než by 1. července po něm mohla sáhnout konkurence.

Reklama

Související témata: