Hlavní obsah

Obránce Šustr podepsal novou dvouletou smlouvu s Tampou

Tampa

Hokejový obránce Andrej Šustr bude v NHL i nadále oblékat dres letošního finalisty Tampy Bay. S floridským celkem uzavřel v úterý novou jednocestnou smlouvu na dva roky. Čtyřiadvacetiletý plzeňský rodák se tak nestane chráněným volným hráčem. Podmínky nového kontraktu vedení Lightning oficiálně nezveřejnilo, podle zdroje společnosti ESPN bude mít Šustr celkový příjem 2,9 miliónu dolarů.

Foto: Kim Klement, Reuters

Český obránce Tampy Bay Andrej Šustr (vpravo) bojuje o puk s Patrickem Sharpem (č. 10) z Chicaga.

Článek

Urostlý bek má za sebou skvělou sezónu, v níž se dokázal napevno usadit v základní sestavě. Odehrál 73 zápasů základní části a připsal si 13 asistencí, s 84 zblokovanými střelami byl čtvrtým nejlepším hráčem týmu.

Při úspěšném tažení vyřazovacími boji přispěl v 26 utkáních gólem a nahrávkou. Během klání prvního kola s Detroitem stanovil sedmi kladnými body klubový rekord za účast na ledě při vstřelených a obdržených gólech v jedné sérii. Sen o Stanley Cupu překazilo Tampě až ve finálové bitvě Chicago, které vyhrálo sérii 4:2 na zápasy.

Celkem nastoupil Šustr v základní části NHL do 118 duelů a zaznamenal 21 bodů za gól a 20 finálních přihrávek. V play off odehrál 29 zápasů (1+1).

Reklama

Související témata: