Hlavní obsah

Columbus získal v rozsáhlé výměně útočníka Saada z Chicaga

Columbus

Celkem sedm hráčů se stalo v NHL součástí rozsáhlé úterní výměny mezi Columbusem a vítězem Stanleyova poháru Chicagem. Blue Jackets při ní získali jednu z hlavních ofenzivních opor Blackhawks, dvaadvacetiletého Brandona Saada. Do Columbusu míří i stejně staří bek Michael Paliotta a útočník Alex Broadhurst.

Foto: Profimedia.cz

Brandon Saad bude hrát za Columbus

Článek

V Chicagu za ně přivítají útočníky Arťoma Anisimova, Jeremyho Morina, Coreyho Troppa, slovenský talent Marka Daňa a ještě právo volby ve čtvrtém kole vstupního draftu v příštím roce. Anisimov následně s Blackhawks podepsal pětiletou smlouvu, která mu garantuje celkový příjem 22,75 miliónu dolarů.

"Brandon Saad je ve 22 letech dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. Umí dávat góly, je to rozený vítěz," uvedl generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen.

Saad je 43. hráčem draftu 2011. V základní části NHL má na kontě 208 zápasů a 126 bodů (52+74), v play off už stihl 67 startů a 34 bodů (15+19). V poslední sezóně nevynechal jediný z 82 duelů a s 52 body byl čtvrtý v klubové produktivitě a s 23 góly třetí mezi střelci týmu. Při úspěšném tažení vyřazovacími boji přidal ve 23 zápasech 11 bodů (8+3).

V Chicagu ho mají nahradit sedmadvacetiletý Anisimov a o sedm let mladší Daňo, kteří hráli na světovém šampionátu v Praze a Ostravě. "Už dlouho chceme robustního centra," řekl o Anisimovovi generální manažer Stan Bowman. "A i Daňo je úžasný a navíc všestranný hráč. Vstoupil v minulé sezoně do NHL bez fanfár, ale hodně lidí oslnil a zaujal i naše skauty," uvedl Bowman.

Anisimov si v uplynulé sezóně připsal i kvůli zranění jen 52 startů a v nich nasbíral 27 bodů (7+20). Svou bilanci v základní části NHL, kde hrál i za New York Rangers, tak vylepšil na 412 utkání a 192 bodů (86+106). Ve 32 startech v play off přidal pět branek a devět přihrávek.

Daňo hrál v minulosti za bratislavský Slovan Kontinentální ligu, do NHL se prodral v minulé sezóně a v 35 utkáních stihl nastřádat 21 bodů (8+13).

Reklama

Související témata: