Hlavní obsah

Hemský září v Edmontonu, v klubu si pochvalují jeho sebevědomí

EDMONTON

Český hokejový útočník Aleš Hemský prokazuje svůj talent v dresu Edmontonu. Loni dotáhl při výluce NHL k titulu mateřské Pardubice, v květnu přispěl k zisku zlaté medaile na mistrovství světa ve Vídni a nyní dvaadvacetiletý vyhlášený technik září v dresu Oilers. V posledních třech zápasech zaznamenal Hemský osm bodů za tři branky a pět asistencí.

Článek

V předešlých utkáních branky pro své spoluhráče především připravoval a v úterním duelu s Columbusem pomohl k výhře 5:1 dvěma trefami. "Je to dobré pro moje sebevědomí. Daří se mi teď s pukem daleko více," pochvaloval si Hemský v rozhovoru se zámořskými novináři.

Trenér: Táhne celý náš tým

Hemský je nyní nejproduktivnějším hráčem Edmontonu - v 13 zápasech zaznamenal 13 bodů za tři branky a deset asistencí. Vedení Oilers si slibuje, že hokejista, jehož si vybralo v roce 2001 v prvním kole draftu jako třináctého v pořadí, bude nadále patřit k oporám. "Měl v uplynulém ročníku v České republice výjimečnou sezonu. Je to ale stále mladý hráč, který ještě v NHL sbírá zkušenosti," prohlásil pro deník Edmonton Sun kouč Craig MacTavish.

Úspěšné období načal Hemský v pátek v Dallasu dvěma asistencemi. V sobotu v Nashvillu zaznamenal čtyři body za gól a tři asistence. V úterý pak přispěl už k třetí výhře Oilers za sebou. "Když si připsal dvě asistence v Dallasu, bylo vidět, jak jde jeho sebevědomí nahoru. A v dalších dvou zápasech narostlo opravdu hodně," pokračoval MacTavish. "Tvoří hru, věří si ofenzivně a s ním teď celý tým."

Hemský cítí, že jeho forma jde nahoru

I Hemský na sobě cítí, že jeho výkony šly výrazně nahoru. "Více střílím, daří se mi i s pukem. Jsem o dva roky starší," srovnal svou hru s dobou před výlukou NHL. "Cítím, že se zlepšuji každý den. Doufám, že to tak vydrží," prohlásil.

Pochvaly se dočkal i od svého spoluhráče Radka Dvořáka. "Každý to od Aleše očekává. Pokud mu to vydrží, stane se jedním z nejlepších hráčů v klubu i v celé soutěži," řekl Dvořák.

Hemský v úterním utkání pokazil radost dalšímu krajanovi Rostislavu Kleslovi. Ten naskočil do hry poprvé v letošní sezoně po doléčení únavové zlomeniny pravé nohy a v 17. minutě střelou od modré čáry vyrovnal stav utkání v Edmontonu na 1:1. Hemský však svými dvěma góly následně pomohl k porážce Blue Jackets 1:5.

Reklama

Související témata: