Hlavní obsah

Frolík je z Calgary nadšený. Má pocit, že opět může zažít to nezapomenutelné

Calgary/Praha

Ještě než se první červencový den otevřel v NHL trh s volnými hráči, zámořští hokejoví experti predikovali, že mezi jedny z nejžádanějších nabízených bude patřit Michael Frolík. Nemýlili se. Netrvalo ani hodinu a půl, kdy vedení Calgary Flames oznámilo, že s českým útočníkem podepsalo pětiletý kontrakt, který kladenskému odchovanci zajistí příjem 21,5 miliónu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Michael Frolík už dres Winnipegu oblékat nebude, v NHL nabral směr Calgary.

Článek

Frolík tak po dvou sezónách ve Winnipegu zůstává v Kanadě, byť jeho jméno bylo nejčastěji spojováno s přesunem do Montrealu. Jenže nakonec po něm sáhly Plameny, z čehož je sedmadvacetiletý forvard unešený.

„To, co tým poslední sezónu dokázal, bylo opravdu úžasné," uvedl Frolík pro oficiální stránky Flames a narážel na to, že klub v uplynulém ročníku poprvé od roku 2009 postoupil do play off. „Doufám, že se to tady znovu poskládá, aby byl výsledek ještě lepší," přeje si.

„Z toho, co jsem a viděl a slyšel, si myslím, že Calgary je krásné město a Flames zase skvělá organizace. Jsem nadšený a šťastný, že odteď budu její součástí," pokračoval Frolík a přiznal, že v jeho rozhodování o novém angažmá hrál roli i fakt, že se mu a jeho partnerce a modelce Dianě Kobzanové před osmi měsíci narodila dcera Ella. „S ohledem na rodinu je bezvadné, že Calgary je pěkné místo."

V Calgary se může potkat se třemi krajany

Calgary bude pro dvojnásobného majitele bronzové medaile z MS čtvrtým týmem NHL po Floridě, Chicagu a Winnipegu. Sám sebe fanoušků Flames popsal jako všestranného hráče.

„Můžu být využívaný na přesilovku, stejně tak mě můžete poslat na oslabení. Prostě jsem hokejista do útoku i na bránění, co může být v první, třetí nebo druhé lajně. Můžete mě točit sestavou odshora dolů. Myslím, že jsem zvyklý tvrdě pracovat a to budu dělat i v Calgary," řekl muž, který v NHL odehrál 512 zápasů s bilancí 95 gólů a 140 asistencí.

Ve Flames se potká s krajany Jiří Hudlerem, Ladislavem Šmídem a možná i Jakubem Nakládalem, který se v přípravném kempu popere o své místo v prvním týmu. Právě s Hudlerem bude v kádru Flames jediným hráčem, který nad hlavu zvedl Stanleyův pohár.

„Zcela určitě to byl jeden z nejlepších okamžiků mé kariéry. Nikdy na to nezapomenete. Víte, co znamená (Stanley Cup) vyhrát a jak se pak cítíte. A rozhodně to pak chcete zažít znovu," vzpomíná Frolík na triumf s Chicagem v roce 2013. „ Teď jsem hodně natěšený. Mám dobrý pocit, že Calgary může znovu být ten tým, který má na to, aby v play off došel daleko."

Reklama

Související témata: