Hlavní obsah

Pohádková smlouva na 173 miliónů ročně? Jednání Flyers o Voráčkovi už začalo

Philadelphia/Praha

Moc dobře si vedení hokejové Philadelphie uvědomuje, jaký klenot v Jakubu Voráčkovi má. Pětadvacetiletý český útočník v uplynulé sezóně, v níž až do samého závěru bojoval o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části soutěže, prokázal, že patří mezi nejlepší hokejisty současnosti. A přestože kladenskému odchovanci vyprší smlouva u Flyers až po následující sezóně, už teď se rozjíždí jednání o prodloužení kontraktu. A pro Voráčka by měl být pohádkový...

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Jakub Voráček si posílil svoji pozici v Philadelphii.

Článek

Za žádnou cenu nechtějí dopustit, aby se stal ryšavý forvard následující léto dostupným zbožím pro konkurenci. Voráček má totiž před sebou poslední rok ze čtyřleté smlouvy, která mu v průměru zaručuje roční příjem ve výši 4,25 miliónu dolarů. Příští rok se ale mistr světa z roku 2010 může stát nechráněným volným hráčem...

Generální manažer Letců Ron Hextall se proto v tomto týdnu sešel s Voráčkovým agentem Petrem Svobodou, aby začali jednat o novém kontraktu. A Svoboda, bývalý obránce a autor památné zlaté finálové trefy na olympiádě v Naganu, ví, že má vynikající vyjednávací pozici.

Voráček v každé z posledních tří sezón nastřílel přes dvacet branek, ta poslední navíc pro něj byla životní. V 82 duelech základní části nasázel dvaadvacet gólů, přidal padesát devět asistencí, což mu vyneslo čtvrté místo v kanadském bodování celé soutěže.

Proto je jasné, že od sezóny 2016/17 si finančně výrazně polepší. Podle CSN Philly by Voráček rád podepsal s Flyers dlouholetý kontrakt, ideálně na pět let. V zámoří spekulují, že průměrně by si v každé sezóně mohl vydělat 7 miliónů dolarů, tedy přes 173 miliónů korun.

Plácne si Voráček s Letci už nyní v létě?

Reklama

Související témata: