Hlavní obsah

New Jersey zahájilo kemp a Mozík nikde. Bylo to fakt šílený, komentoval své lapálie

Newark/Praha

Když v polovině června jako nedraftovaný hráč podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu s New Jersey, těšil se, jak se na předsezónním nováčkovském kempu předvede klubovému vedení a porve se o šanci zahrát si NHL. Jenže už během cesty do New Yorku potkalo hokejového obránce Vojtěcha Mozíka několik problémů, kvůli kterým start přípravného kempu zmeškal...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Vojtěch Mozík.

Článek

Mladé naděje Ďáblů včetně Pavla Zachy, kterého si klub vybral v prvním kole letošního draftu, se v pondělí proháněly po ledové ploše tréninkové haly, Mozík ale mezi nimi překvapivě nebyl. Kvůli problémům s vízy nestihl plánovaný let, a tak musel čekat na další.

A když pak konečně do New Yorku dorazil, jeho bagáž nikde. Brusle, výstroj i hokejky se prostě během letu ztratily, a tak když se dvaadvacetiletý zadák s denním zpožděním dostavil na trénink, musel řešit další nepříjemnost.

„Byl to fakt šílený den a jsem rád, že už jsem tady," ulevilo se obránci, který poslední tři sezóny strávil v Plzni a v roce 2013 s ní získal extraligový titul. Kvůli potížím s vízy a ztracenou bagáží naspal před tréninkem s novými spoluhráči jen tři hodiny.

Mozík se zkritizoval, trenér ho hájil

„A pak jsem šel na led v jiné výstroji. Nové jsem měl úplně všechno. Tak doufám, že mi věci dorazí, protože teď jsem byl na ledě strašnej," zkritizoval sám sebe Mozík. „Ale ne, vůbec nebyl hroznej. Ve skutečnosti pro něj bylo dobře, že i tak šel na led," prohlásil nový kouč Devils John Hynes.

Mozík už se stačil spojit s klubovou legendou Ďáblů Patrikem Eliášem, který mu je připravený s čímkoliv pomoct. Reprezentační zadák, který byl v nominaci české reprezentace pro letošní MS, ale nakonec si na něm nezahrál, chce nyní přesvědčit trenéry Devils, že si zaslouží místo v týmu pro nadcházející sezónu NHL.

„Doufám, že se mi to povede a udělám pro to všechno. Opravdu bych si chtěl NHL zahrát a jsem šťastný, že mi New Jersey tuto příležitost dalo," uvedl Mozík, který podle svých slov jednal i s Torontem a New Yorkem Rangers. Pro Devils se nakonec rozhodl kvůli snaze vedení klubu o omlazení mužstva.

„To by mohla být moje šance," uvědomuje si odchovanec Mladé Boleslavi, který svůj styl hry přirovnává k Marku Židlickému, jenž v New Jersey odehrál poslední čtyři sezóny. „Myslím, že mám slušnou střelu a dobře bruslím. Jsem spíš ofenzivnější obránce, v Česku (v Plzni) jsem hrál všechny přesilovky," představil se Mozík fanouškům Ďáblů.

Prosadí se Vojtěch Mozík do kádru New Jersey Devils?
Ano
71,2 %
Ne
28,8 %
Celkem hlasovalo 3218 čtenářů.

Reklama

Související témata: