Hlavní obsah

Tvrďák Zacha. V boji o NHL utrpěl krvavé zranění, ale zápas dohrál

New Jersey

V zámoří se teprve připravuje na možnost naskočit do slavné NHL, ale talentovaný český mladík Pavel Zacha už musel skousnout první krvavé zranění v obličeji. Naštěstí pro čerstvou posilu New Jersey Devils nejde o nic vážného. Brněnský mladík si přivodil šrám na přípravném turnaji nováčků v AmeriHealth Pavilion, kde proti sobě nastupovaly týmy ve třech proti třem.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

Pavel Zacha (uprostřed) pózuje s dresem New Jersey Devils, kam byl vybrán jako celkově šestý hráč v pořadí letošního draftu.

Článek

Osmnáctiletý český hokejista si zranění nosu přivodil po střetu s hokejkou Blakea Pietily. Nicméně ukázal trenérovi Johnu Hynesovi, že krev a bolest ho jen tak nezastaví a do zápasu se vrátil. Jeho tým ale prohrál 2:5.

„Dostal jsem hokejkou pod obličejový kryt. Byla to moje chyba, dal jsem hlavu trochu dolů a pak se to stalo. Škoda, že se to stalo zrovna ve finále, protože jsem nějakých šest minut nemohl hrát," stěžoval si Zacha serveru nj.com po středečním duelu.

Zároveň potvrdil, že zranění nebylo nijak vážné. „Nemám žádné stehy, ani nos není zlomený. Teď mně jen trochu bolí hlava, takže budu muset na rentgen. Doufám, že do sobotního zápasu už budu fit," věřil český hokejista, jehož si Devils vybrali v prvním kole draftu.

Kouči Hynesovi samozřejmě snaha Zachy se i přes nepříjemnosti co nejdříve znovu zapojit do hry, neunikla. „Nakonec byl v pohodě. Dostal hokejkou a ještě se stihl vrátit. Dobře pro něj. Byl rychle zpátky, to se cení," kvitoval trenér.

Sám Zacha si navzdory zranění turnaj užíval. „Pro fanoušky bylo skvělé nás vidět hrát proti sobě. Na malém kluzišti to bylo hodně o šikovnosti. Opravdu jsem si to užíval," pochvaloval si.

Reklama

Související témata: