Hlavní obsah

Porážku od Pittsburghu nelze podle Průchy brát na lehkou váhu

Neradostná atmosféra vládla v šatně hokejistů New Yorku Rangers po prohraném zápase s Pittsburghem. Čeští hokejisté z domácího týmu si v pondělním utkání NHL výjimečně nepřipsali ani bod a jak prohlásil útočník Jezdců Petr Průcha, porážku 2:3 nelze brát na lehkou váhu.

Článek

"Neprohráli jsme s žádným těžkým soupeřem, musíme si ukázat chyby na videu. Myslím, že se z toho určitě poučíme," řekl Průcha. Na rozdíl od sobotního utkání s New Jersey, kdy Průcha dvakrát skóroval a hvězdou večera byl vyhlášen jeho spoluhráč Jaromír Jágr, tentokrát bývalý pardubický útočník neměl z výkonu mužstva dobrý pocit. "Ani já jsem nehrál moc dobře," uvedl po zápase.

Také na Jágrovi bylo v šatně vidět, jak ho porážka s jeho bývalým klubem mrzí. Nehodlal ji ale svádět na nabitý program, kdy mužstvo hraje i tři zápasy během pěti dnů. Proti únavě se Jágr brání větší tréninkovou zátěží. "Na relaxaci nemám čas, hraju každý druhý den zápas," poznamenal.

První měsíc letošního ročníku NHL podle něho potvrdil, co se očekávalo od změněných pravidel. "Je daleko víc přesilovek a daleko víc gólů," řekl, třebaže to právě výsledek pondělního zápasu s Penguins nepotvrdil.

Na céčku nezáleží

Jágr je na ledě vůdčí osobností, i když není kapitánem týmu. Právě to na něm Průcha oceňuje. "Nezáleží zas až tolik na tom, kdo má céčko na triku," prohlásil. Po jednom prohraném zápase není podle něho na místě otázka, zda týmu neschází vůdce. "Jágr tu roli hraje pořád," tvrdí Průcha. Rangers nadále vedou pořadí Atlantické divize.

Dvaadvacetiletý útočník, kterému Jágr v New Yorku poskytl ubytování ve svém bytě, věří, že mu o jedenáct let starší spoluhráč může předat řadu zkušeností. "Už je tady hodně dlouho a ví, jak to tu chodí a hlavně jak to chodí na ledě. Co má člověk dělat, aby zrušil návyky z evropského hokeje a trochu se zabudoval tady do toho systému," řekl Průcha.

I když po pondělní prohře nebyl v nejlepším rozpoložení, je šťastný, že je v New Yorku a že se tam po pár dnech, kdy ho vedení týmu poslalo na farmu do Hartfordu, dokázal zase vrátit. "I když je to možná na úkor (zraněného Martina) Ručinského, ale ten se za chvíli vrátí a pak se uvidí," dodal Průcha.

Reklama