Hlavní obsah

Sýkora se z Washingtonu vrací do Pardubic

PRAHA

Český hokejový útočník Petr Sýkora předčasně ukončí angažmá ve Washingtonu a vrátí se do Pardubic. Východočeský klub o návratu svého elitního střelce minulých let jedná s představiteli Capitals již několik dní. Obě strany se podle klubové stránky Washingtonu dohodly a Sýkorova smlouva v zámoří bude předčasně vypovězena.

Článek

Odchod Sýkory do Pardubic oznámil generální manažer George McPhee v úterý. "Petr se chtěl vrátit do České republiky a my jsme s přesunem souhlasili," citují McPheeho klubové stránky. "Chceme, aby se naši mladí hráči zlepšovali a také potřebujeme vytvořit prostor na soupisce. Věříme, že to je nejlepší řešení pro všechny zúčastněné," dodal McPhee.

"Dnes jsme odeslali do Washingtonu dokumenty. V případě jejich potvrzení bude Petr vyvázán z kontraktu, během příštího týdne se vrátí do Pardubic a začne se připravovat s mužstvem," řekl generální manažer Moelleru Zbyněk Kusý v úterý večer oficiálnímu internetovému serveru klubu.

Odpoledne hráčův zástupce Aleš Volek v rozhovoru pro ČTK uvedl, že se o této variantě jedná a Sýkora se možná do Evropy vrátí. "Je opravdu možné, že se tak stane," řekl Volek. Naznačil však, že všechno ještě může skončit jinak.

Šestadvacetiletý Sýkora odehrál v NHL zatím deset zápasů, ve kterých si připsal čtyři kanadské body za dvě branky a dvě asistence. Momentálně je mimo hru kvůli bolestem zad. Naposledy se do soutěže zapojil koncem října.

Odchod provázely spory

Odchovanec pardubického hokeje působil na východě Čech od roku 1999, kdy se vrátil ze svého prvního zámořského angažmá. V následujících pěti sezonách nastřílel třikrát více než dvacet branek v extraligovém ročníku. V minulé sezoně se výrazně podílel na zisku mistrovského titulu, když zaznamenal 52 kanadských bodů.

Jeho následný odchod do NHL ale provázely spory s mateřským klubem. Představitelům Pardubic se nelíbily podmínky, za kterých hráč do zámořské soutěže mířil. Sýkora měl totiž s Moellerem platnou smlouvu, kluby NHL však obecně evropské kontrakty neuznávají. Východočeši navíc nesouhlasí s podmínkami smlouvy mezi IIHF a NHL, která upravuje odstupné za hokejisty odcházejí za Atlantik.

Reklama

Související témata: