Hlavní obsah

Jaškin čeká řežbu. V St. Louis i v nároďáku

Praha

Má ruské rodiče, hraje za americký tým a strašně rád by reprezentoval Česko. Dvaadvacetiletý Dmitrij Jaškin by se mohl stát jedním z aktérů generační výměny v hokejové reprezentaci, o které mluvil trenér Vladimír Vůjtek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin (vpravo) a David Pastrňák míří na neformální sraz s trenérem české hokejové reprezentace Vůjtkem.

Článek

Na pondělní pražský sraz hráčů NHL dorazil rodák z Omsku trochu nesvůj. „Nevím, co čekat, uvidíme, asi se pobavíme trochu o budoucnosti," přemítal Jaškin. Minulou sezónu v St. Louis Blues ale může považovat za průlomovou. Odehrál 54 zápasů, dal v nich 13 gólů a dočkal se chvály od přísného kouče Hitchcocka.

„Sebevědomí mám větší než před minulou sezónou, ale v létě zase přišli další útočníci, takže mě čeká stejná řežba o místo jako každý jiný rok. Komu se moc nedaří, vypadne hodně lehce ze sestavy. Chci být dobře připravený," řekl syn bývalého člena slavné vsetínské party, která od poloviny devadesátých let sbírala extraligové tituly.

Obdobnou konkurenci jako v NHL Jaškin tuší i v národním týmu. „Když se mluví o zařazování mladých hráčů, tak je možná šance dostat se do reprezentace větší, ale když jsem se podíval kolem sebe, tak jsem viděl jen samé kvalitní hokejisty. Zase se o to budu muset poprat."

A prý je jedno, zda by to bylo MS, olympiáda nebo Světový pohár v září 2016. „Když v play off vypadneme brzy, přijedu na šampionát. Svěťák, ten je ve hvězdách, nikdo nemůže vědět, jak se ta sezóna vyvine, ale mě by opravdu lákala každá reprezentační akce," tvrdil Jaškin.

Reklama