Hlavní obsah

Velká pocta Mrázkovi! Jeho báječný zákrok vyhlášen tím nejlepším v sezóně NHL

New York/Praha

Slavnostní galavečer k uplynulé sezóně NHL sice na konci června ovládl Carey Price z Montrealu, když získal hned čtyři ceny včetně Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče i Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana, nyní se ale velké pocty dočkal i český brankář. Oficiální server zámořské soutěže nhl.com sestavil žebříček pěti nejlepších zákroků ročníku a na samý vrchol zařadil Petra Mrázka!

Foto: Profimedia.cz

Česká brankář Detroitu Petr Mrázek

Článek

Detroit vsadil před startem play off právě na třiadvacetiletého rodáka z Ostravy, kterému svěřil roli týmové jedničky před Američanem Howardem. A přestože Rudá křídla vypadla z boje o Stanleyův pohár už v prvním kole po sedmizápasové bitvě s pozdějším finalistou Tampou Bay, Mrázek rozhodně nezklamal.

V šestém utkání série se navíc blýskl parádou, kterou server nhl.com nyní vyhlásil jako nejlepší zákrok celého ročníku. Útočník Blesků Brian Boyle se už chystal poslat puk do odkryté branky, když Mrázek na poslední chvíli stačil nastavit svou hokejku a kotouč zastavil.

Až za majitelem bronzové medaile z MS 2012 se se svými parádními zákroky umístili Kari Lehtonen z Dallasu, Carter Hutton z Nashvillu, Jake Allen ze St. Louis a Carey Price.

Reklama