Hlavní obsah

Vašíček si poranil koleno, hrozí mu čtyřměsíční pauza

RALEIGH (USA)

Český hokejový útočník Josef Vašíček z týmu Carolina Hurricanes si v pátečním utkání NHL proti Floridě poranil koleno a čeká ho pauza v délce od čtyř týdnů až do čtyř měsíců. Mistru světa z Vídně tak hrozí, že přijde o případnou nominaci na olympijské hry do Turína.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

Pětadvacetiletý útočník má podle listu The News&Observer natržené vazy v levém koleně, zatím však není jasné, jakou léčbu lékaři zvolí. Pokud by byla nutná operace, zmeškal by Vašíček až čtyři měsíce. Jasno by mělo být do deseti dnů.

Rodák z Havlíčkova Brodu, jenž strávil rok výluky NHL v pražské Slavii, se zranil v třetí třetině vítězného duelu s Floridou. Po střetu se Slovákem Jurajem Kolníkem se mu patka brusle zaryla do ledu a koleno se vytočilo dozadu.

Pro Carolinu již bez Vašíčka skončila v sobotu série devíti výher za sebou krutou domácí prohrou 0:9 s Atlantou. "Joe je důležitou součástí našeho týmu, byl nejproduktivnějším hráčem v poslední sezóně. Je hrozné ztratit někoho takového, jako je on," uvedl kouč Peter Laviolette.

Juniorský mistr světa z roku 2000 prožil vynikající období před začátkem sezóny, když v šesti přípravných zápasech nasbíral deset bodů za sedm gólů a tři asistence. V patnácti duelech NHL se sice do statistik prosazoval méně (2+3), ale byl součástí důležité defenzivní řady s Rodem Brind'Amourem a Justinem Williamsem.

"Dělali jsme si už z toho srandu, že nedáváme moc gólů. Ale Joe je pro nás strašně důležitý, snad se brzy vrátí," řekl Williams na adresu střelce poslední branky letošního světového šampionátu.

Reklama