Hlavní obsah

Vorasova smlouva? Co jiného by mu Philadelphia měla dát, nediví se Pavelec

Praha

Po mistrovství světa odletěl na dovolenou a bouřlivé změny, které otřásly českým hokejem, vnímal jen zpovzdálí. Brankář Ondřej Pavelec sbíral v zámoří síly na novou sezónu, v níž by chtěl s Winnipegem víc než jen postup do play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec během neformálního setkání s trenérským týmem hokejové reprezentace.

Článek

Vážně se vás rezignace Vladimíra Růžičky na post kouče národního týmu nedotkla?

Věděl jsem, že se to bude řešit, ale já v té době měl dovolenou. Snažil jsem se od hokeje spíš oprostit, i když samozřejmě se to týká i mě.

A jaký je tedy váš názor na letní hokejové dění v Česku?

To bych nerad komentoval. Nevidím do té kauzy, takže je to pro mě těžké hodnotit. Ale už máme nový trenérský tým a všichni si přejeme, aby to šlapalo.

Jak tedy proběhla vaše dovolená?

Byl jsem na 14 dnů na Floridě. Pokouším se o golf, takže pro mě to byla super dovolená. Potkal jsem se tam i s Froldou (Michaelem Frolíkem), bylo to výborný, ale pak už čekaly nějaké povinnosti doma. Léto zase rychle uteklo.

Jaké máte s golfovou holí výsledky?

Pekelný! Proto jsem řekl, že se o golf pokouším. Někdy je to dobrý a někdy šílený. Ale to mě právě baví, že je to tak těžký.

Většina hráčů NHL už je teď ale v plném zápřahu...

Však taky jako každý rok letím do Montrealu. Tam budeme s pár klukama trénovat na sezónu.

Je mezi nimi i váš dobrý kamarád Jakub Voráček. Co jste říkal na jeho pohádkový osmiletý kontrakt na 66 miliónů dolarů?

Mě to nepřekvapilo. Víme, jak Voras hraje. Vždyť byl pátý v bodování a takoví hokejisté jsou prostě takhle ohodnocení. Co jiného by mu Philadelphia měla dát? S Vorasem jsme v kontaktu pořád a věděl jsem, že by měl podepsat smlouvu. Tam se jednalo jen o drobnostech, celková suma byla jasně daná, takže šlo jen o to, kdy se dohodnou.

Vy máte ve Winnipegu smlouvu ještě na dva roky. Změnily se ambice týmu poté, co jste letos konečně postoupili do play off?

To jsou právě ty postupné cíle. Každý rok se chceme zlepšovat. Teď jsme uhráli play off, ale od Anaheimu jsme dostali 0:4 na zápasy. Takže příští rok chceme přejít první kolo. A pak uvidíme.

Není vám ale líto, že se v Jets rozpadla vaše kladenská partička? Frolík odešel do Calgary, Tlustý je bez smlouvy.

Třeba u nás Jirka ještě podepíše... Já už byl v týmu, kde nebyli Češi ani Slováci, ale vždycky je dobrý, když tam máte krajana. Navíc jsem hrál dva roky s Froldou, což jeden z mých vůbec nejlepších kamarádů.

Společně si ale pořád můžete zahrát v reprezentaci.

Ale až za dlouho. Nejdřív je mistrovství světa, pak Světový pohár. Moc jsem o něm ještě nepřemýšlel, ale na starosti ho má NHL, takže to bude super turnaj, ti si ostudu neudělají.

Poslední Světový pohár se hrál v roce 2004. Bude to jeden z vrcholů vaší kariéry, nebo bude mít pořád navrch olympiáda?

Nedokážu říct. Byl jsem na dvou olympiádách i na mistrovství světa. Teď se ani neví, jestli na té příští olympiádě v Koreji budou hráči NHL, nebo jestli v tu dobu budu hrát NHL já.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články