Hlavní obsah

V létě zažil i husí kůži. Od hokeje si odpočinul. A teď mě čeká největší výzva, říká Nakládal

Brno

Splnil si dětský sen. Sedmadvacetiletý obránce české hokejové reprezentace Jakub Nakládal má dosud zkušenosti jen z KHL a české extraligy, ale od podzimu se mu otvírá cesta vyzkoušet své schopnosti v NHL. V Calgary podepsal dvouletou smlouvu a v září se pokusí vybojovat si místo v základní sestavě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Nakládal (vpravo) se zdraví s brankářem Petrem Mrázkem na setkání českých hráčů působících v zámoří.

Článek

Věříte, že se vám to opravdu povede?

Už jsem snad v minulosti prokázal, že na ledě něco umím. Kvůli tomu mě přece taky brali. Žádný velký tlak si nepřipouštím, spíš si všechno od úvodního setkání se skauty a podpisu kontraktu užívám. Jako kluk jsem vždycky snil, že si jednou v zámoří NHL zahraju. Když všechno klapne, budu neskutečně nadšený.

Máte už za sebou nováčkovský kemp Flames. Jaké z něj máte dojmy?

Jen ty nejlepší. Hovořil jsem s generálním manažerem Bradem Trelivingem i s trenérem Bobem Hartleym. Udělili mi pár dobrých rad, všechno mi připadlo pozitivní, včetně perfektního zázemí na stadiónu. Nic lepšího v kariéře nepamatuju. Teď jen abych v Calgary odváděl dobré výkony.

S komunikací jste v Kanadě potíže neměl?

Řeč mi nedělá žádný velký problém, anglicky se domluvím docela dobře. Z Česka byl navíc na kempu ještě mladý Tomáš Šoustal. Pokud jsme něco potřebovali, většinou jsme to řešili společně. Všichni z klubu se k nám chovali skvěle, snažili se nám ve všem vyhovět.

V Calgary už delší dobu působí Jiří Hudler, budete spoléhat na jeho pomoc?

Budu rád, když se mě ujme, kdybych se ocitl v úzkých. Snad ale takových situací moc nenastane.

Letošní léto jste strávil jinak než třeba před rokem, kdy jste se chystal na angažmá ve finském Turku?

V Evropě samozřejmě začíná příprava mnohem dřív než v Americe. Já se tam chystám odletět až někdy kolem 10. září. Snažil jsem se proto sám především honit fyzičku. A díky delší letní pauze jsem se mohl víc než obvykle věnovat svým blízkým. Docela jsem si od hokeje psychicky odpočinul.

Prý jste relaxoval i v londýnském Wembley sledováním anglického fotbalového Superpoháru.

Podařilo se mi získat vstupenky na utkání Arsenalu s Chelsea. Viděl jsem tak brankáře Petra Čecha při jeho premiérovém soutěžním zápase za Arsenal. A to dokonce ze sedmé řady snad patnáct metrů od hřiště. Z neskutečné atmosféry na plném stadiónu mi až naskočila husí kůže. Bylo to naprosto super. Kvůli pozdnímu návratu z Anglie jsem pak zmeškal pražské setkání nového trenéra národního mužstva Vůjtka s hráči z NHL. Proto jsem se vydal až na to druhé do Brna.

Budou pro vás reprezentační starty pořád prioritou?

Vím, že se příští rok koná kromě mistrovství světa i Světový pohár. Když tomu nebude nic bránit a budu mít odpovídající formu, rád se zúčastním. Snad se ale na mě nikdo nebude zlobit, když řeknu, že momentálně je pro mě největší výzva vybojovat si místo v Calgary.

Reklama

Související témata: