Hlavní obsah

Reklama míří na dresy NHL. Zaplaví je sponzorská loga?

New York

Fanoušci NBA si pomalu zvykají na alternativní úbory svých oblíbených basketbalistů, kteří jsou navlečeni do triček s rukávky. Změny, které se mají týkat dresů hráčů NHL, budou však patrně výrazně větší.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Jak by se asi vyjímalo logo firmy Adidas na dresu Patricka Kanea, vítěze Stanley Cupu s Chicagem?

Článek

NHL se od sezóny 2017-18 převlékne. Německý oděvní gigant Adidas totiž přeplatil své konkurenty Under Armour a Bauer Hockey. Během jednoho roku napumpuje podle kanadské televize TSN do zámořské hokejové ligy asi 70 miliónů dolarů, což je dvakrát tolik, než NHL těží ze současného kontraktu s firmou Reebok.

Podle zdrojů blízkých vyjednávání manažeři Adidasu budou tlačit na výrazné zviditelnění své značky, což může mít za výsledek třeba tři klasické pruhy na rukávech. Podle skeptiků by ale přechod k nové značce mohl odstartovat i průnik dalších firemních log na hokejové dresy. Vždyť v první řadě jde především o peníze.

Hokejoví příznivci už se děsí, jaké hrůzy je v následujících letech čekají, pokud by na ‚posvátné' klubové dresy najednou přibyla jména výrobců vaflí, nebo grilovacích pomůcek. V české extralize to je už dávno normál. Zámořská tradice si však pěstovala skoro sto let ‚čisté dresy' bez sponzorských log. Změní se to v dohledné době?

Více reklamy na dresech hokejistů v NHL, jaký je váš názor?
Ani za nic, tahle soutěž to nemá zapotřebí
86,9 %
Asi bych si zvykl(a)
3,4 %
Vůbec mi to nevadí
9,7 %
Celkem hlasovalo 6095 čtenářů.

Reklama